10 gode grunde til at skille sig af med briller og linser

Det er fantastisk at nyde efterårets smukke farver eller vinterens frostklare himmel. Sæsonen for det kolde og våde vejr står for døren, men det betyder også, at det er tid til indendørs hygge med film og varm kakao. Men lige hyggeligt som det lyder – lige så besværlig kan det være, i hvert fald hvis du bruger briller og linser.

Irritationerne der er forbundet med briller og kontaktlinser er noget helt for sig selv. Der findes mange flotte briller og det er fantastisk at vi har dem, men det er altså ikke kun sjovt at bruge briller. Herunder har vi listet 10 gode grunde til, at du skal skille dig af med dine briller og linser.

1. Slip for at pudse dug af dine briller

Slip for duggede briller, når du kommer ind i varmen, efter du har gået en tur med hunden. De fleste vil nok hurtigt tage brillerne af og forsøge at pudse dem, og så starter det, for hvem husker nogensinde den lille pudseklud? For ikke at tale om de fedtfingre, man aldrig helt forstår, hvor kommer fra? Du har sikkert tænkt: ” jeg har da aldrig sat min tommelfinger i midten af brilleglasset” og alligevel sidder der en stor finger midt i synsfeltet. Hvordan kan det lade sig gøre?

2. Du kan genkende svigermor på gaden

Du har måske prøvet, at der er en, der vinker til dig på gaden, og du har absolut ikke den fjerneste ide om hvem det – for du har glemt brillerne derhjemme, suk! Derfor lader du som ingenting og håber, at personen ikke opdager, at du ikke genkender ham/hende. “Puha” tænker du, lige indtil du møder svigermor til næste fødselsdag, hvor hun fornærmet spørger, hvorfor du ikke vil kendes ved hende?

3. Du kan vælge de fede googles på skiferien!

Aldrig mere briller under dine googles på skiferien. Du kan vælge et par almindelige skibriller, og du kan vælge mellem dem alle sammen! Hvis du har stået på ski med briller, kan du nok skrive under på, at dine briller bliver presset mod dit ansigt, hvis dine goggles ikke er tilpasset briller. Og så er det jo heller aldrig de super fede googles, man kan vælge. Det kan være rigtig svært at finde et par googles, som rent faktisk sidder godt, når man bruger briller – så hvorfor ikke tage den næste skiferie med goggles efter eget valg.

4. Du kan læse til/fra kortet på julegaverne

Tænk at kunne læse til/fra kortet når barnebarnet, nevøen eller datteren begejstret kommer løbende over til dig med gaven, som du skal læse op for familien. Du skal ikke længere fumle med de forskellige briller og kan i stedet nyde øjeblikket med familien.

5. Du kan faktisk se hvad du laver i badet

Der er nok flere, som kan genkende det at stå i badet og tælle ”ælle bælle” og håbe på, at det er shampoo man putter i håret. En simpel ting som at vaske hår er ikke nemt, hvis ikke man kan se skarpt. Shampoo, balsam, shower gel, babysæbe, badeolie. Der er ofte mange produkter, vi kan vælge i mellem i badet, men det er bare ikke helt nemt at adskille dem, hvis man er afhængig af sine briller. Ville det ikke være skønt at stå ud af badet velvidende, at du faktisk har vasket hår med shampoo i stedet for showergel?

6. Du kan se filmen på sofaen fredag aften

Mange tror at folk som bruger kontaktlinser ikke har brug for briller. Men du kender det helt sikkert, de er bestemt nødvendige! Slip for de røde øjne eller ødelagte briller, fordi du falder i søvn under filmen, og se din næste film med skarpt syn.

7. Du skal aldrig mere bekymre dig om tabte kontaktlinser

Det er som at finde en usynlig genstand. Du skal aldrig mere stresse over, at du ikke kan finde den lille tingest, som faktisk giver dig evnen til at se skarpt. Det er ikke sjovt pludselig at have tabt 50% af det syn, som en linse udgør.

8. Slut med dobbeltlinser

Mandag morgen kan tit være travl i det lille hjem. Du er garanteret lidt træt efter weekenden og skal lige have sat gang i de daglige rutiner. I med linserne – men var det nu den venstre eller højre, du lige satte i? Du finder ud af, at du faktisk har to linser i samme øje. Ja, træthed rammer os alle – og tænk engang at du ganske simpelt kan slippe for det her!

9. Askepot syndromet – never again

Du kan måske relatere til at føle dig som askepot en gang I mellem. Inden du går ud af døren, har du planlagt, at du nok skal være hjemme omkring midnat. Hvis du burger kontaktlinser, ved du præcis hvor længe, de kan sidde før de begynder at klø eller irritere. Sig farvel til dine linser, så du ikke længere behøver at tage hjem midt i en god fest.

10. Du har 5 minutter mere om morgenen

Slip for at glemme dine briller. Hvor ofte har du hørt denne sætning: ”Hvor lagde jeg brillerne i går?”. Ja, det sker for os alle sammen, at vi simpelthen glemmer hvor vi lægger vores ting, herunder vores briller. At tage af sted uden er ikke en mulighed, for uden dine briller føler du dig som en muldvarp.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira Eyecenter ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book