10 gode grunde til at skille sig af med briller og linser

Det er fantastisk at nyde efterårets smukke farver eller vinterens frostklare himmel. Sæsonen for det kolde og våde vejr står for døren, men det betyder til gengæld også, at det er tid til indendørs hygge med film og varm kakao. Så hyggeligt det lyder – lige så besværlig kan det også være, i hvert fald hvis du bruger briller og linser.

Vi kender det alle sammen. Irritationerne der er forbundet med briller og kontaktlinser. Muligvis er briller i forskellige afskygninger meget moderne og oppe i tiden, men det er altså ikke for sjov at bruge briller. Herunder har vi listet 10 gode grunde til, at du skal skille dig af med dine briller og linser.

1. Slip for at pudse briller

Slip for duggede briller, når du kommer ind i varmen, efter du har gået en tur med hunden. De fleste vil nok hurtigt tage brillerne af og forsøge at pudse dem, og så starter det, for hvem husker nogensinde den lille pudseklud? For ikke at tale om de fedtede briller, som man aldrig helt kan forstå. Du har sikkert tænkt ” jeg har da aldrig sat min tommelfinger i midten af brilleglasset” og alligevel sidder der en stor finger midt i synsfeltet. Hvordan kan det lade sig gøre?

2. Du kan genkende svigermor på gaden

Du har måske prøvet, at der er en der vinker til dig på gaden, og du har absolut ikke den fjerneste ide om hvem det – for du har glemt brillerne derhjemme, suk! Derfor lader du som ingenting og håber, at personen kan se, at du ikke genkender ham/hende. Puha tænker du, lige indtil du møder svigermor til næste fødselsdag, hvor hun gør det helt klart, at du ikke vil kendes ved hende.

3. Du kan vælge de fede googles på skiferien!

Aldrig mere briller under dine googles på skiferien. Du kan vælge et par almindelige skibriller, og du kan vælge mellem dem alle sammen! Hvis du har stået på ski med briller kan du nok skrive under på, at dine briller bliver presset ind på dit ansigt, hvis ikke det er goggles der er tilpasset briller. Og så er det jo heller aldrig de super fede googles, man kan vælge. Det kan være rigtig svært at finde et par googles som rent faktisk sidder godt når man bruger briller – så hvorfor ikke tage den næste skiferie med goggles efter eget valg.

4. Du kan læse til/fra kortet på julegaverne

Tænk at kunne læse til/fra kortet når barnebarnet, nevøen eller datteren begejstret kommer løbende over til dig med gaven, som du skal læse op for familien. Du skal ikke længere fumle med de forskellige briller og kan i stedet nyde øjeblikket med familien.

5. Du kan faktisk se hvad du laver i badet

Der er nok flere, som kan genkende det at stå i badet og tælle ”ælle bælle” og håbe på, at det er shampoo man putter i håret. En simpel ting som at vaske hår er ikke nemt, hvis ikke man kan se skarpt. Shampoo, balsam, shower gel, babysæbe, badeolie. Der er ofte mange produkter vi kan vælge i mellem i badet, men det er bare ikke helt nemt at adskille dem, hvis man er afhængig af sine briller. Ville det ikke være skønt at stå ud af badet velvidende at du faktisk har vasket hår med shampoo i stedet for olie?

6. Du kan se filmen på sofaen fredag aften

Mange tror at folk som bruger kontaktlinser ikke har brug for briller. Men du kender det helt sikkert, de er bestemt nødvendige! Slip for de røde øjne eller ødelagte briller fordi du falder i søvn under filmen, og se din næste film med skarpt syn.

7. Du skal aldrig mere bekymre dig om tabte kontaktlinser

Det er som at finde en usynlig genstand. Du skal aldrig mere stresse over, at du ikke kan finde den lille tingest, som faktisk giver dig evnen til at se skarpt. Det er ikke sjovt at stå på dansegulvet og det pludselig går op dig, at du har tabt din ene linse.

8. Slut med dobbeltlinser

Mandag morgen kan tit være travl i det lille hus. Du er garanteret lidt træt efter weekenden og skal lige have sat gang i de daglige rutiner. I med linserne – men var det nu den venstre eller højre du lige satte i? Du finder ud af, at du faktisk har to linser I samme øje. Ja, træthed rammer os alle – og tænk engang at du ganske simpelt kan slippe for det her!

9. Askepot syndromet – never again

Du kan måske relatere til at føle dig som askepot en gang I mellem. Inden du går ud af døren har du planlagt, at du nok skal være hjemme omkring midnat. Hvis du burger kontaktlinser ved du præcis hvor længe de kan sidde i før de begynder at klø eller irritere. Sig farvel til dine linser, så du ikke længere behøver at tage hjem midt i en god fest.

10. Du har 5 minutter mere om morgenen

Slip for at glemme dine briller. Hvor ofte har du hørt denne sætning: ”ej mor/far, nu igen”? Ja, det sker for os alle sammen, at vi simpelthen glemmer hvor vi lægger vores ting, herunder vores briller. At tage af sted uden er simpelthen ikke en mulighed, for uden dine briller føler du dig som en muldvarp.

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Hvad er grå stær

Hvad er grå stær

Hvad er grå stær? Har det noget med fugle at gøre? Hvorfor udvikler man det og hvordan behandles det?

Læs mere
Hvorfor vælge Memira?

Hvorfor vælge Memira?

Der er mange gode grunde til at vælge Memira. Bl.a. vores specialuddannede personale, lange erfaring og vores dedikerede kvalitetsarbejde.

Læs mere
13 fun facts om øjet

13 fun facts om øjet

Øjet er et fantastisk organ! Det står for 80% af de sanseindtryk vi får i løbet af en dag. Man kalder det for sjælens spejl, og det er mere unikt end et fingeraftryk. Som de øjennørder vi er, har vi her samlet en liste men fun facts om øjet!  

Læs mere

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book