Del 1: Gæsteblogger Johannes Maxweller

Blogger og far – Johannes

Gæsteblogger Johannes

Jeg fik briller i en alder af otte

Jeg var otte år gammel, da jeg fik mine første briller. Jeg mindes, at min mor og jeg tog til optikeren, da min skolelærer havde bemærket, at jeg havde svært ved at se, det som hun skrev på tavlen. Jeg var både spændt – men også lidt nervøs. Det viste sig faktisk, at jeg så rigtig dårligt, og optikeren var meget forundret over, at jeg overhovedet havde lært at læse. Jeg fik selv lov til at vælge stel! Det er tilbage i 80’erne jeg var dreng, og på det tidspunkt dikterede moden, at brillerne skulle være store, runde og brune. Så dét valgte jeg. Brilleglassene var tykke som bunden af en sodavandsflaske og jeg kunne slet ikke genkende mig selv i spejlet. Det var en befrielse at kunne se klart for første gang nogensinde. Små detaljer, som jeg tidligere havde overset. Myg, myrer og andre småinsekter blev pludselig levende for mig – jeg kunne se dem, det kunne jeg ikke før.

Gæsteblogger Johannes

Første dag jeg skulle i skole med mine nye briller, troede jeg ville blive en rigtig god dag. Jeg kunne nu følge med i timerne og række hånden op og være med sammen med mine klassekammerater. Jeg fandt hurtig ud af, at jeg ikke længere var lige så smart som de andre, da mine klassekammerater begyndte at drille. Jeg ville overbevise dem om, at det var forkert. Jeg var stolt af mine briller, og næste morgen tog jeg med rank ryg i skole igen. Den dag, som skulle være den jeg tog min revanche, endte i et mareridt. Inden jeg havde taget de første skridt startede drillerierne og de andre børn sagde mange grimme ord til mig. Fra den dag af har jeg altid følt mig grim med briller på.

Kontaktlinser blev min løsning

Da jeg blev 15 år hørte jeg tale om kontaktlinser, og at jeg tilmed var gammel nok til at bruge dem. På det tidspunkt var det dyrt at købe kontaktlinser, men jeg fik overtalt mine forældre alligevel. Fra den dag af valgte jeg at bruge kontaktlinser, hvilket jeg gjorde hver dag i næsten 20 år. Du kan nævne hvilket som helst problem, der er forbundet med kontaktlinser – jeg har prøvet det!

Jeg fandt ud af, at det tog ekstra tid hver morgen og aften at bruge kontaktlinser. Det er ganske vist ikke meget tid, men det er tid, jeg kan bruge i sengen, som jeg meget hellere vil – jeg er et meget morgentræt menneske. Mit syn blev dårligere hvert år, og jeg kunne derfor ikke undvære mine linser, hvilket betød, at jeg altid havde et par briller med mig, ligegyldigt hvor jeg gik hen. Jeg kunne ikke risikere at tabe en af mine linser. Hvis jeg skulle overnatte hos venner, var det altid lidt anstrengende med linser, og sidst på aften byttede jeg dem som regel ud med mine briller.

Linser var egentlig aldrig et godt alternativ for mig, jeg blev aldrig rigtig glad for dem. Jeg synes de irriterede øjnene. Jeg prøvede samtlige linsemærker på markedet i de godt 20 år, hvor jeg brugte dem. Linser man kan sove med eller engangslinser – jeg fandt aldrig et super godt match.

Gymnasiet, rejser og fester

Efter gymnasiet flyttede jeg udenlands og begyndte at arbejde som rejseguide, der startede mine problemer for alvor. At bruge kontaktlinser til daglig blev et irritations moment i hverdagen. At sidde i et fly hvor luften er meget tør, eller at have trætte øjne var til stor gene. At være på stranden var også altid et problem. Linser og sand er bare ikke nogen god kombination. Det er briller for den sags skyld heller ikke. Jo ældre jeg blev jo mere forsøgte jeg at bevæge mig mod brillerne igen, men vi blev heller aldrig helt gode venner. Alle som har prøvet at træne med briller ved hvor irriterende det er – det fungerer bare ikke. For ikke at tale om alle de røgfyldte natklubber jeg har været på, hvor jeg har har haft linser i meget tørre øjne. Total partykiller. Lange arbejdsdage med linser var heller ikke en fest. Jeg var så og simpelt tvunget til at finde en løsning.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål