Del 2: Cathrine – Godkendt til laseroperation!

Undersøgelsen og den magiske dato!

Så er forundersøgelsen endelig foretaget. Jeg har været så spændt om jeg i det hele taget kunne få en synskorrigerende operation. En femtedel får nemlig af forskellige grunde et afslag på at blive opereret.  Da svaret var JA til operation følte jeg mig både glad og utrolig spændt. Endelig kommer jeg til at se klart! Det føles næsten helt uvirkeligt efter så mange år med dårligt syn.

Jeg har stort set brugt linser altid, men før min forundersøgelse var jeg nødt til at bruge briller i fem dage. Det havde noget at gøre med, at øjet ikke skulle være påvirket af linserne, inden mit tjek hos Memira. Efter de fem dage var jeg rimelig træt af brillerne på grundt af gnavesår bag ørerne og fordi de konstant gled ned. Dette er også grunden til at jeg aldrig har kunnet bruge briller hver dag. Tanken om at træne med briller føles også helt  håbløs. Det kan godt ske, at nogen har positiv erfaring med briller – men det har i hvert fald ikke fungeret for mig!

Cathrine har været til forundersøgelse hos Memira for at slippe for sine briller og linser.

Jeg blev utroligt godt modtaget, da jag ankom til klinikken på Majorstuen (klinikken i Oslo). Det var en hyggelig velkomst og en kort ventetid – det kan jeg lide! Jeg udfyldte derefter et standardskema, som jeg afleverede til specialisten, der skulle undersøge mig.

Selve undersøgelsen var todelt og ganske ufarlig. Først satte jeg mig i en stol og kiggede ind i et apparat, hvor jeg skulle fokusere på forskellige lyspunkter efterfulgt af et lille pust i øjet (luft som maskinen kort blæser  ud). Det eneste du gør er at blinke lidt, hverken mere eller mindre. Denne test skulle afdække om jeg havde de forudsætninger der skal til for at kunne foretaget en operation, og det hele går ud på om hornhinden er tyk nok.

Derefter gik turen ind i et andet rum, som mindede mig meget om, når jeg har været til linsekontrol. Her skulle jeg læse store og små bogstaver i forskellig størrelse, med fokus på først det ene og så det andet øje. Nogen af bogstaverne var så små, at jeg måtte gætte lidt. Og jeg tænkte i mit stille sind – hvem er det lige, der klarer at se noget, der er så småt??! Men dette med at gætte den mindre skrift havde jeg oplevet før. Det er akkurat den samme forundersøgelse, som foretages hos en almindelig optiker, når man skal have briller eller linser. Det handler kort og godt om at finde ud af min præcise synsfejl.

Det som var ekstra positivt var, at jeg lærte en hel del om hvad en synsfejl egentlig er og hvorfor nogen mennesker ser dårligt på én måde, mens andre ser dårligt på en hel anden måde. De synsfejl som Memira kan hjælpe med at rette, er blandt andet dem, der opstår på grund af en forkert krumning af hornhinden. Det er den forkerte krumning der gør at man er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl. Der findes andre synsfejl, som Memira også kan løse, men det vil jeg ikke begive mig ud i at forklare her – for jeg fik at vide, at jeg har en krumning på hornhinden, der gør mig nærsynet.

Todelingen af synsundersøgelsen gik ud på, at: 1.     Finde ud af mine øjnes “sundhedstilstand” – dvs. om de var raske eller om der var nogen antydninger af sygdomme eller traumer efter skader eller slag.  Det er jo altid godt at vide, at man er frisk.

2.     Finde ud af min synsfejl – om den er stabil eller fortsat ændrer sig. Ens synsfejl skal være stabil, for at man er egnet til operation.

Efter disse konkrete undersøgelser havde jeg en lille samtale med den specialuddannede optiker. Her blev jeg spurgt ind til mine forventninger til operationen og jeg fik besvaret mit helt store spørgsmål: Kan jeg blive opereret? Til min store glæde var svaret JA! Og på toppen af det hele kunne jeg endda få udført den mest kendte og anvendte lasermetode, FS-LASIK. Denne metode er kendt for at have en ekstrem kort helingstid.

Kort fakta om FS-LASIK-metoden: Under operationen laves der et tyndt låg i hornhindens yderste lag ved hjælp af en såkaldt femtosekundlaser. Du mærker bare et tryk mod øjet og så bliver det mørkt en kort stund (ca. 20 sekunder). Låget i hornhinden løftes derefter til siden. Når synsfejlen herefter er korrigeret med laser, lægges låget i hornhinden tilbage på plads, hvor det hurtigt fæstner sig. Man kan se direkte efter operationen og de allerfleste kan arbejde helt som normalt, dagen efter indgrebet.

Datoen for min operation bliver i november. Og nøj, hvor jeg glæder mig!!! Det første jeg spurgte om da forundersøgelsen var færdig, var om jeg kunne sætte mine kontaktlinser i. Følelsen af at tage linserne i og ikke bruge briller var befriende. Og tænk så bare på følelsen af at kunne se uden linser! Det må være helt ubeskriveligt…

Vi “snakkes” ved igen om en uges tid. Cathrine (@Shapeupcathrine)

Camilla er lige blevet godkendt til laseroperation hos Memira.
Glad og tilfreds – og en smule vindblæst – forlod jeg Memiras klinik.

Har du ikke fulgt med i hele historien om Cathrine og hendes dårlige syn? Her kan du læse det første indlæg, før hun fik lavet forundersøgelsen der gav hende det glædelige resultat.

Norske Cathrine – eller @Shapeupcathrine, som hun kalder sig på de sociale medier – har meget fokus på træning og aktiviteter, for at sikre en god og positiv livsstil for sig selv og hendes familie. Hun er tvillingsøster til Camilla, og som enæggede tvillinger var det ikke kun Camilla, der udviklede nærsynethed. Det gjorde de begge to. Nu er tiden dog inde til at Cathrine forhåbentlig også kan slippe af med sin synsfejl. 

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål