Del 3: Gæsteblogger Emil Holmström

Et kig ind i behandlingsverden.

emil_blogg3_1

Lad mig starte med en bekendelse. Jeg har talt om øjenbehandlinger med mine venner ganske mange gange – men jeg har helt ærligt aldrig rigtig vidst, hvordan det foregår. Når jeg har hørt ordet “laser” har jeg tænkt, at den vel lyser på en eller anden måde og så forsvinder problemet. Meget lidt videnskabeligt. Med det her indlæg, har jeg tænkt mig at råde bod på den mangel på viden. Jeg har en mistanke om, at jeg ikke er alene, når det kommer til at være på tynd is, omkring detaljerne vedrørende øjenbehandlinger. Hånden på hjertet – hvor godt styr har du egentlig på det?

emil_blogg3_2

Hermed følger min egen oversigt over de forskellige metoder, der udbydes til os der overvejer at få behandlet øjnene. Til at begynde med findes der tre metoder til behandling: Øjenlaser, linseudskiftning og linseimplantat (ICL). Man kan ikke sige, at den ene type er bedre end den anden, for det afhænger af hvilke forudsætninger, som du eller jeg har.

Lad os gennemgå dem én for én:

1. Øjenlaser: Godt hvis du (som jeg) er under 45 år gammel og er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl. Der findes flere former for øjenlaser, de mest almindelige er:

• FS-Lasik. Den mest almindelige teknik. Går hurtigt og er næsten helt smertefri. Man skærer et tyndt låg i hornhinden, fixer fejlen og fæstner låget igen. Eftersom du er lokalbedøvet gør det ikke ondt.

• Trans-PRK og LASEK. Mest brugt ved store synsfejl og tynde hornhinder. Man anvender laseren til at løsne hornhinden, så fixer man fejlen, og fører hornhinden tilbage (som får lov at hele med en bandagelinse). Denne metode kan dog gøre meree ondt og har derudover længere helingstid.

2. Linseudskiftning: Godt hvis du begynder at få dårligere syn på dine “gamle” dage, normalt hvis du er ældre end 45 år. Man erstatter din linse med en ny kunstig, som bliver siddende resten af livet. Også her findes der tre forskellige typer:

• Monofokal betyder at man får et godt syn enten tæt på eller på lang afstand. Små bivirkninger.

• Multifokal giver et bedre syn både på afstande tæt på og langt væk – dette kan dog tage lidt tid for øjet at vænne sig til.

• Grå stær operationer er noget som det offentlige også foretager, men hos eksempelvis Memira slipper du for den lange venteliste.

3. Linseimplantat: Kaldes også for ICL. At få foretaget et implantat er en teknik, som bliver mere og mere populært Det kan være et godt alternativ til øjenlaser, hvis du som jeg har en stor synsfejl. eller hvis du har tynde hornhinder.

Der er naturligvis muligt at læse meget mere om præcis hvordan de forskellige behandlinger foregår, hvor lang tid de tager pr. øje og så videre. Memira har lange detaljerede beskrivelser under menupunktet “Øjenoperationer”, som jeg varmt kan anbefale dig, der tørster efter mere viden.

Vad tycker du? Men for mit eget vedkommende, har det her i hvert fald været en god start. Hvad synes du?

 

Emil Holmström er stolt brillebærer på 29. år, og derudover copywriter, forelæser og forfatter. Han er bosat i det idylliske område der bærer navnet Midsommarkransen, lige udenfor Stockholm.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Forbered dit barns syn til skolestart

Forbered dit barns syn til skolestart

Forbered dit barns syn til skolestart Skolestarten nærmer sig, og både børn og forældre er i fuld gang med forberedelserne. Men midt i indkøb af…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og i…

Læs mere
Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål