Del 6: Gæsteblogger Emil Holmström

Interview og en afgørende besked.

emil_blogg6_1
Johanna i fuld gang med at analysere mit resultat.

Da jeg var på besøg hos Memira, kunne jeg ikke lade være med at stille mine egne spørgsmål til optikeren Johanna. Både for min egen skyld – naturligvis – men også for dig, som følger denne her blog. Til sidst fik jeg beskeden omkring forudsætningerne, for at få behandlet mine øjne.

Fortæl lidt om dig selv. Hvordan kan det være, at du har valgt at arbejde her?

– Jeg begyndte som optiker i 2005 og startede hos Memira i 2011. Først og fremmest handler det om en interesse i øjets anatomi. Men jeg kan også lide at møde alle mulige slags mennesker. Især dem som ser rigtig dårligt – at kunne give dem, den her wow-følelse af at kunne se igen.  Memira er vældigt omhyggelige på det punkt. Hvis man ser får godt, bliver man ikke behandlet. Det skal være et ordenligt “spring”.

Hvad er den mest almindelige grund til, at man tager skridtet og får behandlet sine øjne?

– At få friheden. Dem som føler sig bange. får tit et ordentligt skub i den rigtige retning, af en kammerat som også får det lavet. Eller hvis man er meget aktiv i sit hverdagsliv og bruger briller, for det er jo ikke altid at det fungerer med kontaktlinser. (Johanna fortæller, at hun selv brugte kontaktlinser, før hun valgte at få en øjenbehandling.)

Hvis jeg vender det lidt om. Hvad er så den mest almindelige bekymring, som folk har?

– Det mest almindelige spørgsmål jeg hører er “kan jeg blive blind?”. Det er let at svare på. Nej, operationen kan man ikke blive blind af. Derimod findes der altid en infektionsrisiko. Man bliver nødt til at være forsigtig den første uge efter operationen og sørge for at anvende dråber forebyggende.

Hvordan plejer patienterne at opleve selve behandlingen?

– De fleste plejer faktisk at synes, at det er smertefrit, hvis det ikke er LASEK eller Trans-PRK – men så er man på den anden side forberedt med bedøvende dråber og smertestillende piller.  Min oplevelse er, at de fleste er godt forberedte på, hvordan det føles. Der plejer ikke at være nogen store overraskelser. Og de fleste synes, at det går hurtigere end de havde forestillet sig.

Jeg må også spørge om bivirkninger. Hvor normalt er det?

– Vi følger altid op med efterkontroller i op til et år og har en garantiperiode på 5 år. Når det kommer til bivirkninger er det generelt kontrastændringer i mørket, såkaldt halo-effekt, men det er sjældent noget stort problem. I forbindelse med laser, er det frem for at alt tørhed og slørethed i øjnene. Så bruger man fugtgivende dråber ret intensivt i begyndelsen og så trapper man efterhånden ned. I forbindelse med forundersøgelsen forsøger vi at give et rimelig skøn over, hvordan man kommer til at opleve synet efterfølgende.

Hvor lang tid tager det før bivirkningerne forsvinder?

– Det afhænger af typen af behandling og af dig som individ. Men generelt set plejer 3-måneders kontrollen at markere afslutningen – så er man glad og tilfreds.

Til sidst. Hvad ville du sige til andre, som overvejer at få en behandling.

– Overvej i hvilke situationer, du oplever det som et problem med briller. Hvis man er bange eller usikker, synes jeg absolut, at man skal komme til en forundersøgelse. Størstedelen af dem, som vælger at gøre det, plejer nemlig at kunne blive behandlet.

* * * Epilog: Da besøget nærmede sig sin afslutning kom Johanna tilbage med resultatet. Jeg var spændt på beskeden. Mødet med Johanna havde elimineret meget af min frygt og overvejelser, og jeg følte mig klar til at tage det næste skridt. Desværre fik jeg besked om, at jeg ikke har de fysiske forudsætninger for at få behandlet øjnene. Jeg fandt en vis trøst i, at Memira siger nej til cirka en femtedel, af alle dem de undersøger – og det føles selvfølgelig godt at vide, at det sikre kommer før det usikre, når det gælder mine øjne. Men ja – det føles da lidt forvirrende, når jeg nu er kommet så langt på min rejse. Trods dette må jeg sige, at det har været fantastisk lærerigt, at få så meget viden om øjenbehandlinger. Og jeg håber, at jeg har inspireret dig til at tage det næste skridt på din rejse mod et bedre syn.

 

Emil Holmström er stolt brillebærer på 29. år, og derudover copywriter, forelæser og forfatter. Han er bosat i det idylliske område der bærer navnet Midsommarkransen, lige udenfor Stockholm.

Download din brochure

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en forundersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Privat øjenlæge ved Memira – Aarhus – ingen ventetid

Privat øjenlæge ved Memira – Aarhus – ingen ventetid

Hos Memira tilbyder vi dag til dag konsultationer hos vores øjenlæger, som er specialister indenfor øjensundhed, så som grå stær, tørre øjne, børns syn, almindelige øjensygdomme og almindelige øjensygdomme.

Læs mere
Databrud hos vores it-driftsudbyder

Databrud hos vores it-driftsudbyder

Memira har været udsat for et angreb på vores it-driftsudbyder (et såkaldt “supply chain attack”) på en sådan måde, at en virksomhed, der leverer datatjenester…

Læs mere
Børns syn –

Børns syn –

Har du mistanke om skelen eller anden synsfejl hos dit barn? Hos Memira tilbyder vi privat øjenlæge konsultation – uden ventetid.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book