Hvor vigtigt er det med tilfredse kunder?

Vidste du, at Memira faktisk er nødt til at åbne dialog med nye kunder hver dag – vores tilfredse kunder kommer nemlig ikke tilbage!

Hvor vigtigt er det med tilfredse kunder?

Det er ganske få brancher, som er så afhængige af tilfredse kunder, som vi er hos Memira. En kunde som vælger at operere sine øjne og ikke længere har brug for synskorrigerende behandling, har heller ikke brug for os mere. Vi er derfor ekstremt afhængige af, at vores kunder anbefaler os til nye potentielle kunder, hvilket de kun kan gøre, hvis de er tilfredse. I vores kundetilfredshedsundersøgelse angiver næsten 50 % af vores kunder, at de valgte Memira på baggrund af en anbefaling, som de havde fået fra en ven eller bekendt. På bagrund af disse fakta, har vi valgt at anvende en international anerkendt metode til at måle kundetilfredshed på, hvilket kaldes NPS (Net Promoter Score).

Hvor ofte angiver du den højeste karakter i en tilfredshedsundersøgelse? NPS er baseret på et enkelt spørgsmål ”vil du anbefale Memira til en ven eller bekendt?” For at besvare dette spørgsmål skal man vurdere på en skala fra 0-10, om man vil anbefale Memira, hvor 0 er aldrig og 10 er højst sandsynlig. Hos Memira svarer hele 61 % med et 10tal – at de højst sandsynlig vil anbefale Memira til en ven eller bekendt. Hvor ofte besvarer du en kundetilfredshedsundersøgelse med det bedst mulige svar?

Memiras kundetilfredshed får international opmærksomhed EyeWorld er et internationalt magasin henvendt til folk, der arbejder med synsfejl og gråstær kirurgi. I den nyeste udgave er opmærksomheden blevet rettet mod den måde, som Memira arbejder med NPS og kundeundersøgelser på, samt hvordan vi anvender det i vores dagligdag for hele tiden at være på forkant. Ud over at sikre, at vores kunder er tilfredse, er det også en mulighed for, at de kan udtrykke sig selv. Derudover anvender vi også denne kundetilfredshedsundersøgelse til, at vi hele tiden kan forbedre vores interne processer.

Hvis I vil læse mere, kan I finde artiklen her.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book