Sommeråbent: Book undersøgelse >>

Når læsebrillerne bliver et irritationsmoment

Tænker du nogensinde over, hvor besværligt livet er med læsebriller?

 

Memira er som privat aktør, en af de største øjenklinikker i verden, når det kommer til at udføre linseudskiftninger.

Med en linseudskiftning bliver du ikke kun fri for at skulle bruge briller og linser – du udelukker samtidig risikoen for at kunne få grå stær. Hos Memira udfører vi hvert år mere end 10.000 linseudskiftninger – og med operationen følger naturligvis altid vores tryghedsgaranti. 

Behovet for læsebriller opstår fordi den naturlige linse i øjet stivner med alderen, og derfor ikke længere formår at kunne tage eksempelvis småtskrevet tekst “til sig”. Dette kaldes presbyopi også mere populært betegnet som “gammelmandssyn”. Dette er en hel naturlig udvikling, som de allerfleste mennesker oplever. Det er dog ikke alle, der er glade for at være afhængige af læsebriller, for at kunne se det med småt godt.

Særligt udfordrende kan det blive, hvis du har brug for både at se godt på afstand og det med småt på nogenlunde samme tid. Så bliver det “af-på-af-på-af-på” med brillerne – og det kan vi godt forstå er både hæmmende og frustrerende. Hos Memira ser vi det derfor som et privilegium at kunne tilbyde en synskorrigerende løsning, som medfører at du slipper for denne “af-på-af…” situation. Her kan du læse mere om hvordan vi  arbejder for at rette den synsfejl, som presbyopi i virkeligheden er.

En linseudskiftning befrier dig for læsebrillerne og andre synsfejl

For at korrigere alderssynet er en linseudskiftning Memiras foretrukne metode. Det indebærer, at vi udskifter din naturlige linse med en ny syntetisk linse. Der findes mange forskellige alternativer at vælge mellem. Hos Memira følger vi løbende udviklingen af linseteknologien og vil til enhver tid tilbyde de alderssynskorrigerendelinser, som giver dig det bedste resultat. Hvis vi da i det hele taget vil tilbyde dig en operation, vi afviser hver 5. der kommer til os med ønsket om at blive behandlet.

I dag benytter vi primært trifokale linser, da de giver den højeste grad af brillefrihed og den største patienttilfredshed. Det ved vi fra vores erfaringer med tusindvis af linseudskiftninger. Alene i 2019 udførte vi mere end 20.000 øjenoperationer.

Vi har i vores resultater dokumenteret signifikante forbedringer i forhold til tidligere linseteknologier – resultater som også blev præsenteret på den store årlige øjenlægekongres ESCRS i efteråret. Desuden stiller vi enormt høje krav til vores kirurgers erfaringer og kompetencer. For at blive ansat som øjenkirurg hos Memira skal man således have udført flere tusinde øjenoperationer forinden. Sammenlagt har vores kirurger foretaget mere end 400.000 øjenoperationer – og dette antal øges stødt med ca. 20.000 årligt. Du kan læse mere om Memiras kirurger her.

Ved specielle behov, så vil man i enkelte tilfælde vælge en anden linseteknologi. Hos Memira har vi ikke forpligtet sig til at benytte én speciel linse, men anbefaler i stedet altid den løsning, som vi vurderer vil være den bedste for dig og dit syn. Og netop vores brede og mangeårige erfaring giver os en særlig indsigt i de forskellige linsers fordele og ulemper.

Her kan du læse mere om de forskellige muligheder inden for linseudskiftning, som Memira tilbyder.

Test: Hvilken behandling passer til dig

Book undersøgelse