Nobelprisen i fysik 2018 går til den mest smertefrie øjenlasermetode

Nobelprisen i fysik 2018 går til den mest smertefrie øjenlasermetode

I år går Nobelprisen i fysik til Arthur Ashkin, Gérard Mourou og Donna Strickland, som bliver den tredje kvinde til at modtage prisen.

”[…]Med avancerede præcisionsinstrumenter åbnes der op for nye forskningsområder og en masse medicinske forbedringer.” – Det kongelige, svenske videnskabsakademi.

Det, der i år honoreres, er opfindelsen af de korte, højintensive laserimpulser, ”chirpled pulse amplification”, som i praksis anvendes i den højintensitetslaser, der anvendes til FS-Lasik. FS-Lasik er den mest anvendte øjenlasermetode i Memira.

Ved FS-Lasik laves et låg i hornhindens yderste lag, hvorved man kan korrigere synsfej som nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl smertefrit og med en hurting heling. Andre øjenlaserbehandlinger kræver til sammenligning, at det yderste lag af hornhinden helt opløses. Med FS-Lasik modtager kunden, takket være højintensitetslaseren, en mild behandling, der hverken fremkalder smerte eller lysfølsomhed, som andre metoder kan gøre.

Øjenlaser på Memira
Øjenlaser på Memira

Download din brochure nu!

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Hvilke synsfejl findes – og hvordan korrigerer vi dem?

Hvilke synsfejl findes – og hvordan korrigerer vi dem?

Øjet er et meget komplekst organ, og der er mange faktorer, der kan påvirke dets sundhed og kvaliteten af synet. Med hensyn til synsfejl findes der primært fire typer: nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og alderssyn.

Læs mere
Information i forbindelse med covid-19

Information i forbindelse med covid-19

Memira er en speciallægepraksis, derfor er alle vores klinikker åbne. Vi følger løbende myndighedernes udmeldinger og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt besøge vores klinikker.

Læs mere
Tilgængelighed hos Memira

Tilgængelighed hos Memira

At opleve friheden uden briller og linser er noget, vi i Memira ønsker at kunne tilbyde så mange mennesker som muligt. Hvis du har en øjensygdom, eller er din synsfejl ikke stabil, så siger vi nej tak til at opererer.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book