Bjørn Sekkesæter – Klatrer

Bjørn bruger meget af sin tid på udendørsaktiviteter hvor han både klatrer, står på ski og vandrer. Briller og linser var aldrig den optimale løsning for ham, og han besluttede derfor, at han ikke længere ville være begrænset af dem. Bjørn valgte at få korrigeret sin synsfejl med en linseudskiftning.

Et aktivt liv er svært med briller

Jeg bruger meget tid på forskellige udendørsaktiviteter. Det indebærer bl.a. klatring, kajak, vandring, ski og gerne meget lange skiture, som nogle nok mere vil betegne som ekspeditioner. Nogle af disse aktiviteter foregår af og til under vanskelige vejrforhold med meget vind og kulde. Her er det ikke særlig praktisk at skulle finde sine læsebriller frem med iskolde fingre for at kunne læse et kort. Når man klatrer skal man både kunne se langt og dybt for at orientere sig. At skulle skifte briller midt på en stejl klippevæg for at være sikker på, at næste kile sættes korrekt er ikke hensigtsmæssigt, når man klatrer. Det fjerner fokus fra det vigtigste, som er selvfølgelig er selve klatringen. Der er en vis risiko forbundet med at klatre, og man forsøger hele tiden at minimere disse risici. Jeg føler mig langt mere tryg, når jeg ikke er afhængig af at skulle skifte briller undervejs.

Forestil dig en hvilken som helst situation, hvor det er vigtigt at have fokus på, at tingene udføres korrekt. Jeg er sikker på, at du også kan sætte dig ind i min situation og til dels også forstå hvorfor hverken briller eller linser(som kan fryse fast) er den optimale løsning for mig.

Der findes en løsning

For ca. 6 år siden opdagede jeg, at mit syn gradvist blev dårligere. Jeg købte læsebriller for at løse problemet, men det blev aldrig helt godt, eftersom det begrænsede mig i at lave de ting jeg elsker ved livet. Det var nogle frustrerende år indtil jeg så en reklame, om at man kunne korrigere synsfejl, så man ikke længere skulle bruge briller. «Det må være noget for mig» tænkte jeg. Jeg bookede tid til en forundersøgelse og havde store forventninger til en enklere hverdag. Da jeg ankom til Memira var det ikke nødvendigt at udføre alle tjek, det blev hurtig konstateret, at mit syn var for godt. Jeg var meget skuffet, da jeg tog hjem. Jeg var helt opsat på, at nu skulle jeg have et liv uden brilleproblemer. Jeg aftalte dog med optikeren på klinikken, at jeg gerne ville kontaktes om et par år for at få e ny tid til en forundersøgelse. Optikeren antog, at i løbet af disse to år ville mit syn muligvis være «klar» til at jeg kunne blive anbefalet en operation.

Tidligere i år ringede Memira tilbage til mig og foreslog, at jeg kom ind til en ny forundersøgelse. Mine frustrationer omkring briller var ikke blevet bedre – tværtimod! Nu brugte jeg 2-3 forskellige briller alt afhængig af situationen. Jeg brugte stadig meget tid på de samme udendørsaktiviteter og havde de samme problemer som tidligere. Derfor sagde jeg ja tak til en ny forundersøgelse. Jeg fik at vide på forundersøgelsen, at nu var tiden kommet og at jeg var egnet til en linsesudskiftning. Alderssynet havde udviklet sig i løbet af de sidste to år, og jeg var derfor klar til at få et godt syn igen.

Operationsdagen

Det var helt fantastisk og jeg bookede en tid til operation med det samme. Jeg vidste ikke særlig meget om hvad en linseudskiftning indebar, men optikeren forklarede mig meget nøje, hvordan det hele skulle forløbe. Jeg fik nogle brochurer med hjem hvor jeg kunne læse mere om metoden for at slippe for læsebrillerne. Den måde som Memira mødte mig på og håndterede hele min proces har været yderst professionel så nervøsitet eller skepsis omkring operationen var der aldrig. Først da jeg stod på klinikken på operationsdagen steg pulsen, og jeg var lidt nervøs omkring hvad det var, jeg havde begivet mig ud i. Den lille nervøsitet forsvandt meget hurtigt. Jeg mødte kirurgen, som skulle foretage operationen, og han startede med at lave nogle undersøgelser, for at sikre sig, at alt var som det skulle. Herefter forklarede han nøje hvad der ville ske skridt for skridt. Det var både beroligende og det gjorde mig enormt tryg. Nervøsiteten forsvandt. Jeg følte mig klar!

Lægen forklarede mig, at indgrebet ikke ville gøre ondt, og det gjorde det heller ikke. Alt det som lægen have sagt inden stemte helt overens med det, som skete undervejs. Da han startede på det første øje var det lidt mærkeligt at mærke, at synet blev dårligt. Alt blev mørkt undtagen en lille lysstribe. Jeg tænkte et øjeblik, om det var sådan det føltes at være blind, men lyset kom tilbage, da den nye linse blev sat ind, og jeg vidste jo, at jeg ville komme til at se godt igen. Det tog omkring 15 minutter at operere det første øje og så var vi i gang med det andet. Nu vidste jeg jo hvad der skulle ske, så jeg var ganske afslappet omkring det. Samlet set var jeg nok inde på operationsstuen i en halv time, og det må jo siges at være hurtigt, og en god måde at bruge en halv time på, for at få sit gode syn igen. Efter operationen skulle jeg ligge i en halv times tid i hvilerummet, før jeg kunne tage hjem. Jeg kunne faktisk allerede mærke forskel fra jeg gik fra operationsstuen og ind i hvilerummet – synet var allerede blevet bedre. Jeg tog min telefon, og jeg kunne faktisk læse mine sms’er uden briller for første gang i mange år, og det var altså bare 30 minutter efter, jeg gik ind på operationsstuen. Jeg blev simpelthen så glad, og jeg blev bekræftet i, at jeg havde gjort det eneste rigtige – at blive opereret!

Ren frihed!

Nu kan jeg gøre lige hvad der passer mig – hele tiden! Jeg lever mit liv til fulde uden nogen form for begrænsninger. Jeg gør akkurat det samme, som jeg gjorde for over 10 år siden. Jeg klatrer, padler, står på ski og vandrer – alt sammen uden briller!

Jeg tænker aldrig mere på dårligt syn. Jeg ser alt og jeg er meget tilfreds med mit resultat. Nu går jeg hele tiden rundt med et smil på læben!

Nu kan jeg gøre lige hvad der passer mig – hele tiden! Jeg lever mit liv til fulde uden nogen form for begrænsninger.

Bjørn Sekkesæter

Bjørn Sekkesæter

Arbejde:
Klatrer og friluftsmand

Synsfejl:
Alderssyn

Behandling:
Linseudskiftning (RLE)

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Jacob Riising

Jacob Riising

TV-vært og forfatter

Da Jacob Riising var i starten af de tredive, kunne han mærke at hans syn var begyndt at blive forværret, når han skulle læse tæt på. Det var især, når…

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Jesper Høvring

Jesper Høvring

Dressmaker og designer

Jesper begyndte for en 5-6 år siden at bruge læsebriller, da han kunne mærke at hans syn var blevet gradvist dårligere, især når han skulle se noget tæt på. Til at starte med, valgte Jesper de helt billige briller, men gik så over til briller med glidende overgang.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book