Tro det eller lad være – jeg er født med grå stær!

Rebecca var bare 24 år, da hun kom til Memira for at slippe af med hendes medfødte grå stær.

Rebecca havde grå stær

I august 2018 fik jeg en RLE/Linseudskiftning med multifokale linser. Det til trods for at jeg bare var 24 år (jeg er nu fyldt 25 år). Jeg fik at vide, at jeg er den yngste, der havde fået den type af operation med den type af linser hos Memira i Oslo. Så alle var vel lidt spændte på resultatet.

Nu, snart tre måneder senere, ser jeg bedre end nogensinde! Men det gjorde jeg jo for så vidt allerede på dagen for operationen. Jeg er nemlig født med grå stær. Så mit syn er, siden min fødsel, langsomt – men sikkert, blevet dårligere og dårligere. Der udover var jeg meget nærsynet og havde bygningsfejl. Jeg var totalt afhængig af linser, og kunne sådan set uden linser kun lige orientere mig i mit eget hjem. Til forelæsninger måtte jeg sidde tæt på, og jeg måtte sætte mig i forhold til forskellige lysforhold. Jeg kunne ikke altid se folks ansigtsudtryk på afstand, og jeg måtte bruge meget af dagen på at knibe øjnene sammen. Jeg kunne ikke læse menuen på en restaurant, hvis lyset var dæmpet, og jeg kunne kun se omridset af mine venner, hvis de f.eks. sad foran en rude, hvor der kom lys ind gennem. Lamper og lyskilder havde haloes, og det gjorde det besværligt at køre bil om natten. Skilte i lufthavne og togstationer var helt håbløse.

Nu er alle disse problemer ovre! Det er en helt ny verden, og jeg har pludselig så meget mindre planlægning at tænke på. Tænk sig, at jeg bare kan sætte mig, hvor jeg vil til forelæsninger, på arbejdet og caféer. Tænk sig, at jeg ikke skal udmattes af at ”se”. Og jeg er ikke bare blevet fri for disse problemer, pludselig ser jeg farver meget klarer. Det oplevede jeg allerede på vej hjem fra operationen. Det lignede at nogle havde vasket verden på 60 grader og alt var funklende nyt.

Jeg har indtil videre ikke været plaget særligt af bivirkninger, som ellers var nævnt på forhånd. Nogle lyskilder har lette haloes, men dem har jeg altid oplevet – bare værre – så jeg lægger faktisk ikke mærke til dem. De hæmmer mig ikke. Desuden er de allerede begyndt at forsvinde. Ellers fik jeg i starten et lidt ”blurry” syn sidst på dagen, hvis jeg havde anstrengt mig med opgaver, træning etc. Men det forsvandt, hvis jeg hvilede mig en halv times tid. Nu er det helt væk.

Jeg er så glad for at jeg gjorde det, og ikke udsatte det længere. Selvom jeg selvfølgelig overvejede det. Nu ville jeg sådan set ønske, at jeg havde gjort det noget før. Jeg er nu uddannet fysioterapeut og har en aktiv hverdag både på job og i min fritid. Det er så befriende og trygt at kunne se tydeligt. Jeg er sluppet for linser og det at skulle huske dem alle steder og for jævnligt at skulle forny styrken i mine brilleglas for flere tusinde kroner. Jeg er sluppet for tørre øjne og planlægning. Alt sammen uden at opnå et resultat, jeg var tilfreds med. Nu er synet, som det bør være; velfungerende og en naturlig del af mig.

Jeg håber at min historie, om en 25-årig, aktiv, fysioterapeut, gråstær opereret pige, kan hjælpe andre, der overvejer en operation.

Mvh Rebecca Ahlbom Myrvold

Memira kunde beretning

Rebecca Myrvold

Arbejde:
Fysioterapeut

Synsfejl:
Grå stær

Behandling:
Linseudskiftning (RLE)

Alder ved operation:
24 år

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Vores kunder

Linse Kessler

Linse Kessler

Tv-kendis & influencer

For nogle år siden begyndte Linses syn at blive dårligere og dårligere. Linse besluttede sig derfor for at gøre noget ved problemet og valgte at få en linseudskiftning hos Memira.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Helle Gade

Helle Gade

Administrativ salgsassistent

Helle Gade Helle bruger, som mange andre danskere, en masse tid foran en computerskærm, men faktisk ikke bare én computerskærm. Hun har nemlig en supportfunktion, der kræver, at hun også…

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Louise Kunø

Louise Kunø

Designer

Louise har investeret i sig selv ved at blive fri for briller. ”Jeg har det sådan nu: ALLE burde jo få rettet deres øjne, det er jo livskvalitet.”

Synsfejl: Nærsynethed
Behandling: FS-LASIK

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 16:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book