Reijo Hujanen

Jeg laver hovedsageligt to slags arbejde: kontrollerer maskineri og mekanik, og arbejder under vandet som undersøgelsesdykker. I begge beskæftigelser er udsynet ofte begrænset enten på grund af beskyttelsesudstyret eller, når man dykker, som følge af vandets klarhedsforhold eller brug af dykkerbriller. Hvis man bruger briller under udfordrende forhold indskrænker det yderligere synsfeltet og gør det mærkbart sværere at udføre arbejdet. Derudover medfører temperaturforskelle tilisning, glassene kan gå i stykker eller dugge, eller man kan simpelthen glemme dem derhjemme, så arbejdsdagen bliver ødelagt.

Jeg havde allerede i årevis i arbejdslivet bemærket, hvordan brillerne påvirker arbejdsindsats og arbejdsglæde. Begge mine brødre har fået ordnet deres øjne: Den ene fik en linseoperation, og den anden fik øjnene opereret med laser. Tanken har så ligget og er blevet udruget i mit hoved.

Én af mine gode venner havde tidligere fået en RLE-linseoperation hos Memira og fortalte positivt om sin oplevelse. Jeg tog kontakt til Memira og aftalte en forundersøgelse. Ved forundersøgelsen blev tingene grundigt afklaret. Det blev gjort professionelt, og det er min vurdering, at man fortalte om alt i forbindelse med operationen, sådan som det var. Det skabte en tillidsfuld fornemmelse. Vi gennemgik også min daværende livssituation og de krav, som mit arbejdsliv stillede, samt de gener, som jeg havde af at gå med briller. Jeg var også glad for, at man kunne fordele betalingen for operationen over lang tid.

Jeg mener virkelig det, som jeg har sagt til alle: At det her er det bedste, der er sket for mig, siden mit barn blev født. Så uproblematisk livet er blevet, jeg behøver ikke spekulere på, hvor brillerne er, ingen tilisning, ikke noget med at være bange for, at de går i stykker, og så det at det er lettere at vælge sol- og beskyttelsesbriller, når man ikke skal tænke på styrke eller på forvrængning af synsfeltet.

Reijo Hujanen

Arbejde:
Dykker

Behandling:
Linseudskiftning (RLE)

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Jacob Riising

Jacob Riising

TV-vært og forfatter

Da Jacob Riising var i starten af de tredive, kunne han mærke at hans syn var begyndt at blive forværret, når han skulle læse tæt på. Det var især, når…

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Jesper Høvring

Jesper Høvring

Dressmaker og designer

Jesper begyndte for en 5-6 år siden at bruge læsebriller, da han kunne mærke at hans syn var blevet gradvist dårligere, især når han skulle se noget tæt på. Til at starte med, valgte Jesper de helt billige briller, men gik så over til briller med glidende overgang.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK