Du kan trygt besøge vores klinikker – vi har fokus på hygiejne, væremidler og afstand. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med Covid-19

Roger Jönsson - Motorcyklist

Brillelivet og motorcykellivet er ikke i sig selv en udfordring. Det er når brillerne skal af og på og hjelmen det samme, der gør kombinationen lidt sur.

Min interesse for motorcykler begyndte tidligt. Jeg var bare 6 år gammel, da min far introducerede mig til denne verden. Efterfølgende blev det til motor cross, som jeg dyrkede ind til jeg var 16 år. Efter det ville jeg gerne ud og køre på vejene, så det blev til en registreret motorcykel derefter.  Siden da blev det til mange forskellige motorcykler – både mindre og større. Men lige siden 1998 har det kun været Harley Davidson.

At køre på motorcykel med briller, er jo som sådan ikke noget problem. Det er mere dét med at skulle tage brillerne af, hjelmen på, brillerne på og brillerne af, hjelmen af, brillerne på osv. osv. Det er jo ikke noget problem, men det er bare rigtig dejligt at slippe for at skulle gøre det.

Jeg var selvfølgelig lidt smånervøs inden min operation. Man ved jo hvordan det er, når man får noget i øjet – det er jo ikke særlig rart. Og når man så skulle opereres i øjnene, så var man da lidt urolig. Men min uro viste sig at være helt ubegrundet. Jeg mærkede ingenting – overhovedet! Umiddelbart efter operationen kunne jeg i princippet have kørt hjem selv, – så godt så jeg. Men jeg havde jo fået lidt medicin at slappe af på, så det var ikke forsvarligt selv at køre.

Min hverdag uden briller er på en måde blevet meget mere behagelig. Jeg har egentlig aldrig haft problemer med brillerne – men det er fantastisk at kunne slippe for dem. Det mærker jeg for alvor i rigtig mange situationer, nu hvor jeg ikke længere har dem. Man kan læse på en shampoo-flaske i badet. Man kan have en høj krave på en jakke, uden at luften stiger op og får brillerne til at dugge når man ånder. Det er små ting. Men det er rigtig mange små ting, som til sammen gør en helhed, der gør det vældig bekvemt og dejligt.

Hvis man, som jeg, har nået den alder hvor en syn er blevet dårligere på grund af alderssynet – og alderssynet har været stabilt i nogle år,  så vil jeg absolut anbefale at få lavet en linseudskiftning. Den operation er jo helt suveræn.

Jeg har egentlig aldrig haft problemer med brillerne - men det er fantastisk at kunne slippe for dem. Min uro inden operationen viste sig at være helt ubegrundet. Jeg mærkede ingenting - overhovedet! Nu er jeg meget tilfreds og bruger aldrig mere briller.