Vigdis Jordal – foredragsholder

Vigdis er foredragsholder og lever af at stå på en scene. Hun oplevede pludselig udfordringer i hverdagen, da hverken briller eller linser fungerede for hende. Vigdis fik korrigeret sin synsfejl med en linseudskiftning.

Synet – den vigtigste sans

Mit syn har altid været utrolig vigtigt for mig. Det er den vigtigste sans jeg har, og den er en absolut nødvendighed, for at jeg kan udføre mit arbejde. Til daglig producerer jeg tekster og formidler både egne og andres budskaber. Jeg befinder mig ofte på en scene og har et stort publikum, som skal underholdes. Jeg elsker mit arbejde og alt det som livet byder på hver eneste dag. Det er super vigtigt for mig, at mit syn er godt. Derfor blev det lidt besværligt da jeg skulle bruge to par briller for at få det til at fungere, når jeg stod på scenen. Et par briller for at se min tekst og et andet par briller for at se publikum. Jeg kunne ikke bare vælge en af delene, da både tekst og publikums reaktion er vigtig for mig. Briller var ikke en god løsning for mig, og jeg fik derfor linser med flydende overgang, som jeg brugte i mange år.

Teksten flød helt sammen

Vendepunktet, som i dag har gjort, at jeg er brille og linsefri, skete for mig da jeg skulle læse en tekst fra min mobiltelefon helt som jeg plejer at gøre. Præsentationen foregik i en stor sal og for et stort publikum. Der var mange stearinlys rundt omkring i salen, og derfor var luften lidt tør og belysningen var ikke så god. Jeg rejste mig op og gik op på scenen, og folk ventede i spænding på det jeg skulle fremføre. Jeg tog min telefon op og tænkte, det her bliver super fint, lige som det plejer. Problemet var bare at teksten flød helt sammen, jeg kunne ikke se hvad der stod på telefonen. Jeg blev utrolig stresset og fik ikke den start jeg plejer. Min hjerne var helt fokuseret på, at jeg ikke kunne se klart. Jeg måtte tage hele præsentationen på ren intuition, som jeg havde skrevet aftenen inden. Det var ikke en god oplevelse, og jeg må simpelthen sige, at det heller ikke var den store klapsalve jeg modtog efterfølgende. Jeg var flov og følte mig uprofessionel. I det øjeblik besluttede jeg mig for, at jeg måtte gøre noget ved min synsfejl. Jeg kunne ikke leve med tanken om at sætte mig selv i sådan en ubehagelig situation igen.

En løsning på min synsfejl

Jeg havde hørt om Memira og om muligheden for at leve et liv uden briller og linser. Min far har selv fået foretaget en grå stær operation for nogle år tilbage, og jeg kan tydeligt huske, han har levet med briller hele livet. Efter hans operation slap han for sine briller og var utrolig tilfreds. Det eneste han sagde til mig var; ”Tænk hvis jeg kunne have gjort det her for længe siden, så havde jeg haft det nemmere i mange år”. Med det in mente, bestemte jeg mig for at kontakte Memira. Det kunne ikke skade at tage til en undersøgelse og høre om mine muligheder. Jeg følte mig i meget trygge hænder hos Memira. Det var yderst professionelle øjenkirurger, og jeg blev velinformeret. Det var meget vigtigt for mig at opleve den professionalisme, for jeg var ret nervøs. Skulle jeg virkelige tage skridtet og få opereret mine øjne, og tage den chance med mine øjne, som jo er så vigtige. Der var også nogle der sagde, ”Nej det skal du ikke gøre – lad være med at operere friske øjne”. Men jeg havde jo set hvor stor glæde og livskvalitet, det havde givet min far, og andre som jeg har talt med, der også har gjort det. Specielt efter min sidstnævnte oplevelse på scenen var jeg indstillet på, at jeg skulle have opereret mine øjne, hvis Memira kunne anbefale mig en operation.

En ny tilværelse efter operationen

Efter undersøgelsen fik jeg klar besked – jeg var egnet til en operation. Jeg fik også tydelig information omkring risici og bivirkninger og ikke mindst, hvad jeg kunne forvente efter operationen. Konklusionen var fortsat den samme – jeg ville opereres hurtigst muligt. Da jeg ankom til klinikken på operationsdagen, blev jeg taget godt imod. Jeg var lidt nervøs, det må jeg indrømme, men da jeg kom ind til den finske øjenkirurg, som skulle operere mig, kunne jeg mærke han var venlig og meget rolig. Sammen med de to sygeplejersker skabte de en behagelig atmosfære, som fik mig til at slappe helt af. De gjorde, at det var en god oplevelse, og alt gik super hurtigt. Jeg tror det var ca. 10 minutter på hvert øje, og så var jeg klar.

Jeg har fået en helt ny tilværelse. Jeg kan læse på min mobiltelefon, jeg kan skrive og jeg kan se prisskiltene i butikkerne uden problemer.

Kort sagt – alt er muligt!

Jeg har fået en helt ny tilværelse. Jeg kan læse på min mobiltelefon, jeg kan skrive og jeg kan se prisskiltene i butikkerne uden problemer.

Vigdis Jordal

Vigdis Jordal

Arbejde:
Foredragsholder

Synsfejl:
Alderssyn

Behandling:
Linseudskiftning (RLE)

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Flere kunder

Tomas Persson Nordahl

Tomas Persson Nordahl

IT-tekniker og motorcross-kører

Det er virkelig sejt, at sådan et kort indgreb kan gøre så stor en forskel.

Lamar Mahmuzic

Lamar Mahmuzic

DJ

Du glemmer allerede, at du har haft dårligt syn efter 1-2 uger

Mattias Hundebøll

Mattias Hundebøll

Tv-vært

Mattias Hundebøll er, udover tv-vært, far med stort F. Han er aldrig blevet rigtig gode venner med sine kontaktlinser, og brillerne blev en udfordring i samværet med sine børn, som…

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book