Kan jeg få operationen betalt af det offentlige?

Hvis du ukompliceret kan anvende briller eller kontaktlinser, er der ikke sandsynligt, at du kan få foretaget øjenlaser i offentligt regi. De seneste år, er der blevet strammet meget op i forhold til at få lavet øjenlaser i offentligt regi.

Derudover gælder følgende for at blive godkendt til en operation betalt af det offentlige skal man opfylde minimum ét af de følgende kriterier:
– Nærsynethed større end -6 på begge øjne
– Langsynethed større end +6 på begge øjne.
– Forskel i brydningsstyrke på de to øjne på mere end +/-3
– Bygningsfejl på ét eller begge øjne på mere end +/-3
– Andre brydningsfejl, hvor anvendelse af briller eller kontaktlinser ikke er en mulig foranstaltning på grund af medicinske eller fysiske forhold.
– Andre brydningsfejl, der medfører, at erhvervsevnen i patientens eksisterende erhverv er truet på grund af afhængighed af briller eller kontaktlinser.
– Uregelmæssige bygningsfejl, som ikke kan korrigeres med briller eller kontaktlinser.

Du skal desuden være opmærksom på, at målet med øjenlaser i det offentlige ikke er brillefrihed, men at reducere behovet for briller. I Memira er målet brillefrihed, og ender du med en lille reststyrke korrigere vi den.

Det udvidede frie sygehusvalg
Ønsker du at Memira skal foretage din øjenlaser, skal du kontakte din egen praktiserende øjenlæge, som sender en henvisning til regionen. Herefter indkalder regionen dig til behandling. Hvis ventetiden er længere end én måned, vil du blive informeret om det udvidet frie sygehusvalg. Herefter går du ind på portalen og melder tilbage til regionen, at du ønsker at blive behandlet hos Memira. Regionen sender så henvisningen til Memira. Du bliver nu indkaldt til forundersøgelse, operation og to kontroller hos Memira.

Var denne side nyttig?

Spørgsmål?

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book