Hvilket resultat kan du forvente efter en linseudskiftning (RLE)?

Der er mange, der tror, at de ikke kan få rettede deres synsfejl, hvis de har alderssyn. Men faktisk er linseudskiftning, som er den metode vi benytter til at rette alderssyn med, den mest almindelige form for synskorrigerende operation.

Men hvor godt kan man så se efter en linseudskiftning? Det kan være lidt svært at vide, hvad man skal forvente sig af det endelige resultat.

Der publiceres mange kliniske studier om præcisionen efter linseudskiftningsoperationer, men de publiceres i fagtidsskrifter, og det kan være vanskeligt at forstå, hvis man ikke er dybt inde i terminologien.

Her kan du læse mere om, hvilke parametre som vurderes, og hvad du kan forvente dig af en linseudskiftning.

To af de parametre som bestemmer, hvor godt resultatet kan blive er synsskarpheden og synsfejlen.

Synskarpheden

Når du sidder overfor bogstavtavlen, måles din synsskarphed. Synsskarpheden referer til, hvor små bogstaver du kan se skarpt på en given afstand og angives som et decimaltal fra 0,0 til 2,0.

En synsskarphed på 1 er ”normalt”, og 0,5 er grænsen du må se ”ned til”, når du tager kørekort. Ser du under 0,5 vil du have svært ved at se, selv de større bogstaver på tavlen skarpt, mens du kan se selv de små bogstaver skarpt, hvis du er over 1,0.

Synsfejl

Synsfejlens størrelse angives i dioptrier (D), og det er det er dén, du kender fra din brillestyrke. Det gælder, uanset om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl. Alderssyn angives også i dioptirer og afslører hvilken brillestyrke, du har brug for på afstand og nært hold.

Hvad kan du forvente dig hos Memira?

For at sige hvor nøjagtig resultatet af en synskorrigerende operation er, udmåler man, hvor mange kunder der efter den første operation lander på en synsfejl på +/-0,5 D. At lande indenfor dette interval anses for værende meget præcist, og de allerfleste i denne gruppe har en god synsskarphed uden behov for at korrigere med briller eller linser.

Memiras resultater overvåges løbende af vores kvalitetsafdeling. Resultaterne sammenholdes med de internationale standarder. Hver eneste behandling, der udføres hos os, bliver nøje fulgt og kontrolleret b.la. i forbindelse med vores opfølgende undersøgelser. Her opsummerer vi resultaterne 3 måneder efter operationen – før en evt. supplerende behandling.

Linseudskiftning – synsskarphed

Efter 3 måneder havde de godt 4800 øjne som Memira har behandlet med trifokale linser i 2017 følgende synsskarphed:

  • 76,2% havde 1.0 eller bedre uden briller
  • 99,8% havde 0,5 eller bedre uden briller
  • 4% kunne se flere linjer på synsprøvetavlen efter operationen, end de kunne før deres operation. Efter en operation hos Memira er målet, at man skal lige så godt, som man tidligere gjorde med de bedste briller, men 4% ser faktisk endnu bedre end de gjorde, med de bedste briller.
  • På grund af linsens optik, som korrigerer synet både på afstand og nært hold, oplever 80% i den første tid efter operationen, at se lysringe/halos rundt om lyskilder i mørket.

Linseudskiftning – restsynsfejl

En sammenligning af de ca. 4800 øjne, som blev opereret med trifokale linser hos Memira i 2017 viser følgende resultat:

  • 88% landede inden for en halv dioptri (± 0.5D)
  • 99% landende inden for en dioptri (± 1.0D)

De som ikke lander på en synsfejl inden for ± 0.5 efter en linseudskiftning , modtager som oftest efterfølgende supplerende behandling i form af en laserbehandling. Den form for supplerende behandling er med i prisen, når du vælger at få foretaget din behandling hos Memira.

Målet med en linseudskiftning er at reducere behovet for briller og kontaktlinser. 89% af Memiras linseudskiftningspatienter angiver dog, at de bliver helt brillefrie.

Uanset om du vælger at få foretaget din linseudskiftnig hos os eller hos en anden aktør, er det en god idé at tjekke op på statistikken for klinikkens behandlingsresultater. På den måde sikrer du, at du kommer ind på en klinik, der leverer op til dine forventninger, og ikke mindst til hvad refraktiv kirurgi faktisk skal kunne levere i dag.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål