Linseimplantat (ICL)

Linseimplantat også kendt som ICL passer til dig, der har en stor synsfejl eller for tynde hornhinder til øjenlaser.

  • Korrektion af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.
  • Hurtig genoprettelse af synet.
  • Muligt alternativt for dig med stor synsfejl og/eller tynde hornhinder.

 Hvad koster et linseimplantat?

Hvornår anbefaler vi et linseimplantat?

Hvis din synsfejl viser sig at være for stor, til at vi kan korrigere det med øjenlaser – eller hvis tykkelsen på dine hornhinder forhindrer dig i at få en laseroperation – så kan du i stedet få et linseimplantat. Et linseimplantat er en reversibel løsning, der har en høj optisk kvalitet og som tilmed er et reelt alternativ ved mindre synsfejl.

Sådan foregår et linseimplantat

Før operationen

På operationsdagen møder du klinikpersonalet, som gennemgår hvordan alting kommer til at forløbe og desuden repeterer de ting, som du skal huske at tænke på efter din operation. Du er naturligvis mere end velkommen til at stille spørgsmål, og vende eventuelle overvejelser med personalet. Herefter vil du blive dryppet med pupiludvidende og bedøvende øjendråber. Hvis du føler behov for det kan du også få noget beroligende inden selve operationen. Operationen gør ikke ondt, men det er naturligt at føle en vis form for uro inden.

memira-linseudskiftning

Herefter møder du din øjenlæge, som foretager sin egen uafhængige forundersøgelse af dig og sikrer, at dine øjne er raske og egnede til et linseimplantat. Hvis lægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under operationen passer øjenlægen og to sygeplejersker på dig og de findes ved din side hele tiden.

linseudskiftning

Du bliver dryppet endnu en gang med lokalbedøvende øjendråber og herefter indledes operationen hvor vi indsætter den nye linse i øjet. Lægen foretager linseimplantatet ved hjælp af teknisk udstyr, mikroskop og fine instrumenter. Hele linseimplantatoperationen tager cirka 15 minutter pr. øje og er smertefri.

Efter operationen skal du ind og slappe af i vores hvilerum, hvor du kan blive indtil du føler dig klar til at tage hjem. Du må ikke køre bil direkte efter operationen, så sørg gerne for at få et lift eller anden form for transport hjem. Du kan forvente at være på klinikken i 2 timer i alt, når du skal opereres.

Efter operationen

Helingstiden efter et linseimplantat er hurtig og smertefri. De fleste patienter kommer sig i løbet af en dags tid, takket være den meget lille åbning, som det kræves for at indsætte linsen i øjet. Patienterne oplever typisk minimalt ubehag og de fleste er tilbage på deres arbejde allerede dagen efter. Synet er oftest helt stabilt efter 3 måneder, når helingsprocessen er færdig. Et linseimplantat medfører ikke tørre øjne, men det er dog vigtigt, at du følger de retningslinjer, som du fik af såvel lægen og vores personale i forbindelse med din operation.

Efter din operation booker vi et antal opfølgende kontroller, hvor vi sikrer os, at dit syn udvikler sig som det skal. Efterkontrollerne indgår i den samlede pris for din operation. En gang imellem er det også nødvendigt at supplere dit linseimplantat med en laserbehandling, for at opnå det ønskede resultat. Dette er helt normalt og indgår naturligvis i prisen for din linseimplantatoperation.

En sikker metode

Hos Memira benytter vi metoder, der er nøje studerede og velafprøvede. Metoder der hviler på store mængder af klinisk data, som beviser den høje sikkerhed og patienttilfredshed. Vores kvalitetsafdeling arbejder systematisk på at følge op på resultater og sikre alle vores kliniske processer. Alt sammen for at vi skal kunne tilbyde en tryg synskorrektion, med det bedste mulige resultat.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, men alvorlige komplikationer ved et linseimplantat er yders sjældne (<1/1000). De fleste komplikationer er i øvrigt mulige at efterbehandle, hvis de behandles i tide, derfor opfordrer vi dig til at kontakte os hurtigst muligt, hvis noget føles forkert efter operationen. For at minimere risikoen for infektion er det vigtigt, at du følger de råd, du får optil operationen meget nøje. Bivirkninger som f.eks. skyggeeffekter og lysringe rundt om lyskilder og tørre øjne forekommer, men er i de fleste tilfælde af forbigående karakter.

En del patienter har brug for supplerende behandling for at opnå det ønskede resultat, hvilket i så fald indgår i prisen, takket være vores 5-års Tryghedsgaranti.

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved linseimplantat (ICL).

Spørgsmål?

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book