Mie Borg-Hansen – løber

Mie er uddannet inden for kommunikation og er meget aktiv i sin fritid. Mie bruger meget tid på løb og svømning, hvilket var en af grundene til, at hun valgte at få korrigeret sin synsfejl. Herunder kan du læse om Mies oplevelse med Memira og det at få lavet et linseimplantat.

Udfordret af høje styrker

Jeg dyrker en masse motion bl.a. løb og svømning, og jeg nyder det sociale aspekt i det. Jeg oplevede tit, at jeg havde udfordringer pga. mine høje styrker. Derfor valgte jeg at blive opereret hos Memira, så jeg ikke længere skulle blive svimmel og dårlig, når jeg dyrkede sport. Et godt syn for mig er vigtigt, da det skaber frihed og fleksibilitet i min hverdag. Jeg skal ikke længere bekymre mig om, om jeg har et ekstra sæt linser eller briller med. Jeg kan gøre lige hvad jeg har lyst til. Et godt syn for mig alfa omega, da det får min dagligdag til at fungere.

Undersøgelsen og operationen

Da jeg kom ind til forundersøgelsen, og jeg havde været gennem alle tests, fik jeg en folder og en anbefaling om at få lavet et linseimplantat (ICL) grundet mine høje styrker. Jeg blev fortalt, at ved en laseroperation ville de ikke kunne korrigere min synsfejl tilstrækkeligt, da min hornhinde ville blive for tynd. Jeg havde ikke sat mig ind i hvad en ICL operation var inden, men jeg blev guidet godt igennem det, hvor optikeren tegnede og forklarede. De var klare og tydelige, hvilket gav mig ro i maven.

Den dag jeg skulle ind og opereres var jeg meget nervøs. Jeg skulle heldigvis til fra morgenstunden af, så der var ikke så meget tid til at tænke over det. I det samme jeg trådte ind på klinikken faldt al nervøsitet til jorden. Jeg følte jeg var i gode hænder, og jeg blev taget rigtig godt i mod af både kirurgen og sygeplejersken. De forklarede mig alle steps fra start til slut.

Det var så uvirkeligt – jeg kunne se alle detaljer

Efter operationen har det været helt uvirkeligt. To minutter efter kirurgen var færdig, kunne jeg pludselig se alle detaljer. Jeg kunne endda se, at der var en lille rød knap oppe på hans instrument, og jeg kunne tilmed læse, hvad der stod på skabet for enden af lokalet! Det var helt uvirkeligt! Det er noget jeg ikke har prøvet i godt 20 år – at kunne læse på så lang afstand uden hjælp af briller eller linser. Lige pludselig var omverdenen klar og tydelig! Lige fra jeg trådte ud af operationsstuen, var alt klart, og det var helt uvirkeligt og det er det stadig den dag i.

Resultatet er mere end jeg kunne forvente. Jeg havde forberedt mig på, at jeg skulle bruge nogle korrigerende linser eller briller, indtil synet var faldet på plads, men jeg kunne se med det samme. Jeg vil rigtig gerne anbefale en ICL (linseimplantat) operation til dem, som har høje styrker, hvor en laseroperation ikke er mulig. Du har nemlig stadig muligheden for at gøre det om igen.

Men det er en ubeskrivelig oplevelse at få det ordnet uden komplikationer. Så til jer der går med den lille uro i maven, om man skal eller ej, vil jeg klart anbefale det. Det er bare med at komme af sted!

Lige pludselig var omverdenen klar og tydelig! Lige fra jeg trådte ud af operationsstuen, var alt klart, og det var helt uvirkeligt og det er det stadig den dag i.

Mie Borg-Hansen

Mie Borg-Hansen

Arbejde:
Cand.negot og løber

Synsfejl:
Nærsynet

Behandling:
linseimplantat

Alder ved operation:
26 år

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Palle Strøm

Palle Strøm

Slagtermester

Palle Strøm som til daglig leder og driver Læsø Slagteren, har oplevet en markant forandring i sit liv efter at have gennemgået en LASEK operation hos Memira i Aalborg i 2023.

Synsfejl: Nærsynet
Behandling: LASEK
Lena Høvring

Lena Høvring

Projekt manager

Efter at have kæmpet med en tiltagende nødvendighed for briller siden 2019, tog Lena skridtet til at udforske alternativer, som kunne tilbyde hende en permanent løsning. Hendes rejse med Memira, er ikke kun en fortælling om synsforbedring, men også om den tryghed og professionalisme, som hun mødte gennem hele processen.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK