Alderssyn: Kan det betale sig at vente?

Måske har du været en af de heldige. der ikke tidligere har været nærsynet, langsynet eller døjet med bygningsfejl. Derforhar du  været lykkeligt forskånet for briller og linser. Men nu, når du har ramt 45-årsalderen, begynder du så småt at have problemer med ar læse på mobilen, i avisen og hvad står der i grunden på prismærkaterne rundt omkring i butikkerne?

Du tænker måske ”tja, jeg har jo ingen synsfejl, så det må jeg vel bare lære at leve med”. Så lever du med det i et par år uden at foretage dig noget, men så kommer dagen, hvor du må kaste håndklædet i ringen og ty til læsebrillen for at kunne se det med småt. Faktisk ender du med at købe et helt hav af de der billige briller. Det er du nødt til, for de er håbløse at se med, når du skal se noget på afstand. Så får du lagt dem fra dig, og du kan ikke finde dem halvdelen af tiden – i øvrigt er de altid fedtede eller ridsede, fordi du ikke passer specielt godt på dem. Sådan går dage, uger og år…

Du har hørt at en øjenoperation kan hjælpe dig, til at blive dit irriterende problem med læsebriller kvit, men får ikke rigtig gjort mere ved det.

Denne synsfejl kaldes alderssyn, eller på optikersprog ”presbyopi”, og problemet opstår, når den naturlige linse i øjet stivner, og dermed ikke længere kan tilpasse sig forskellige afstande. Man kan blive fri for denne synsfejl med en hurtig og skånsom operation, hvor man får opereret begge øjne på samme dag, og de fleste er tilbage på toppen allerede dagen efter. Operationen der løser denne form for synsfejl kaldes for RLE/linseudskiftning.

Proceduren for en linseudskiftning er præcis den samme som udføres ved en grå stær behandling. Der udskifter man også øjets naturlige linse. Grå stær er noget, som de fleste før eller siden udvikler, særligt efter 70-årsalderen. Det der sker ved grå stær, er at linsen, der sidder inde i øjet, bliver uklar, og man får derfor et tåget syn. Når man først har fået grå stær, er man nødt til at få en linseudskiftning. Med andre ord, der er meget stor sandsynlighed for, at du senere i livet bliver nødt til at få foretaget en linseudskiftning.

Så man kan jo spørge sig selv, om det ikke ville være smart, at slå to fluer med ét smæk, og få en linseudskiftning allerede nu – bliv fri for dine læsebriller, og undgå at udvikle grå stær i fremtiden. For det er nemlig sådan, at hvis du i dag får lavet en linseudskiftning med en ny syntetisk linse, så vil du ikke kunne udvikle grå stær i fremtiden.

Fakta:

  • De fleste udvikler alderssyn, når de rammer 45-årsalderen – det kan løses med en linseudskiftning
  • De fleste får grå stær, men først langt senere end alderssynet – grå stær kan kun fjernes med en linseudskiftning
  • 3 ud af 4 kan få lavet en linseudskiftning – det løser både problemet med læsebrillen og grå stær
  • Hvis du får en linseudskiftning til at løse dit problem med alderssyn, behøver du ikke bekymre dig om at udvikle grå stær i fremtiden
  • Med andre ord: Nej! Det kan ikke betale sig at vente. Du kommer med stor sandsynlighed til at få en linseudskiftning senere i livet, så du kan lige så godt gøre det med det først som sidst og høste fordelene. Brillefrihed + du bliver fri for at opleve grå stær, samt vente på en operation til dét

Hvis du får lavet din linseudskiftning nu, kommer du til at have et godt syn resten af livet.

Test: Hvilken behandling passer til dig

Download din brochure

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en forundersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Privat øjenlæge ved Memira – Aarhus – ingen ventetid

Privat øjenlæge ved Memira – Aarhus – ingen ventetid

Hos Memira tilbyder vi dag til dag konsultationer hos vores øjenlæger, som er specialister indenfor øjensundhed, så som grå stær, tørre øjne, børns syn, almindelige øjensygdomme og almindelige øjensygdomme.

Læs mere
Databrud hos vores it-driftsudbyder

Databrud hos vores it-driftsudbyder

Memira har været udsat for et angreb på vores it-driftsudbyder (et såkaldt “supply chain attack”) på en sådan måde, at en virksomhed, der leverer datatjenester…

Læs mere
Børns syn –

Børns syn –

Har du mistanke om skelen eller anden synsfejl hos dit barn? Hos Memira tilbyder vi privat øjenlæge konsultation – uden ventetid.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book