Øjenlaser eller kontaktlinser?

Både kontaktlinser og øjenlaser er i dag veludviklede og godkendte alternativer, til dem som ikke vil bruge briller. For at give dig de bedste forudsætninger for at afgøre, hvad der passer til dig, har vi lavet en lille sammenligning. Herunder kan du forhåbentlig blive klogere på, hvad der er bedst for dig!

øjenlasevskontaktlinser

Hvor godt bliver mit syn?

Uanset hvilket synshjælpemiddel du anvender, kan det være svært at få et helt perfekt syn, som hvis du ikke havde nogen synsfejl. Målet med både kontaktlinser og øjenlaser er at opnå samme syn som med de bedst mulige briller. En fordel ved kontaktlinser er, at du helt enkelt kan bytte styrken ude, hvis dit syn med tiden forandres. Vælger du at få foretaget en øjenlaser, konstaterer man ved en forundersøgelse, om dit syn er stabilt nok til at opnå det ønskede resultat. Hvis du vælger at lade dig operere mens dit syn forsat ændrer sig, kan det være nødvendigt med en supplerende behandling på et senere tidspunkt. Hvis dit syn forsat er i forandring vil det afgøres på en forundersøgelse inden behandlingen.

Holder resultatet?

Man hører at laserresultatet ikke holder livet ud, hvilket mange blander sammen med, at man i 50-års alderen rammes af alderssyn. Alderssyn rammer alle uanset hvilket synshjælpemiddel man gør brug af, og om man har fået foretaget øjenlaser eller ej. Det er dog muligt at behandle alderssyn også, hvilket gøres ved hjælp af en metode der kaldes linseudskiftning. Resultatet af en linseudskiftning er permanent og holder hele livet. En linseudskiftning kan man få foretaget efter man har fået alderssyn.

Hvad er mest praktisk: øjenlaser eller kontaktlinser?

Kontaktlinser har i mange år været mere praktisk end briller, eksempelvis hvis du dyrker sport eller andet, hvor du er aktiv. En ulempe er, at det kræver god hygiejne og at det ikke er nemt at bade med kontaktlinser. Desuden findes der også den risiko, at du kan tabe linserne. Her er øjenlaser et godt alternativ til kontaktlinser, hvis man er fysisk aktiv, og ikke vil bekymre sig om sine linser. Efter en øjenlaser kan du leve præcis som dem, der ikke har nogen synsfejl, eftersom din synsfejl korrigeres. Så når det kommer til hvor praktisk det er,  er det oftest øjenlaser der vinder over kontaktlinser.

Omkostninger ved øjenlaser vs. kontaktlinser

Kontaktlinser koster ofte mellem 200-500 kr. pr måned alt afhængig af hvilken type linser man bruger. På kort sigt er kontaktlinser klart billigere, men på lang sigt vil omkostningerne ved linser udligne omkostningerne ved en øjenlaser. Der vil altså ikke gå mange år før du har brugt lige så mange penge på linser, som en øjenlaser koster. I sidste ende bliver kontaktlinser faktisk et dyrere alternativ end øjenlaser, eftersom det er en tilbagevendende omkostning. Derudover er der også mange af dem, der anvender linser, som har brug for briller, da øjnene bliver trætte, tørre og røde af linserne. Derfor bør du også medregne udgifterne til briller, når du sammenligner med prisen for en øjenlaser.

Læs mere om priser for øjenlaser >>

Risici ved øjenlaser vs. kontaktlinser

Både kontaktlinser og øjenlaser indebærer visse risici, selvom alvorlige komplikationer i begge tilfælde er yderst sjældne. Når det gælder kontaktlinser er det mest normale problem manglen på tilstrækkelig hygiejne, som kan medføre irritation i øjnene og i værste fald øjenbetændelse. Øjeninflammationer kan også medføre tørre øjne, hvilket kan gøre det sværere at anvende kontaktlinser efter en øjenbetændelse. Ved en øjenlaserbehandling er de mest normale problemer lysfølsomhed, som forsvinder efter et stykke tid. Øjnene føles også en anelse mere tørre end de gjorde inden laserbehandlingen. Har du meget tørre øjne skal du undgå både øjenlaser og kontaktlinser.

Gør øjenlaser ondt?

Der findes flere forskelige øjenlasermetoder. Den mest anvendte, FS-Lasik, gør ikke ondt, nogle beskriver at de oplever lidt ubehag under behandlingen, det er dog meget individuelt.  Der er flere forskellige øjenlaser behandlinger med forskellige helingsprocesser, og derfor er det altid en god ide at læse om de forskellige behandlinger inden en operation . Efter en øjenlaser kan øjnene svie og føles irriterede i ca. fire til fem timer. Andre metoder kan indebære meget svien og stor lysfølsomhed efter behandlingen. Det er dog yderst vigtigt at huske, at hos Memira vælger vi altid den metode, som passer bedst til dine øjne, og som er mindst smertefuld for dig.

Hvad skal jeg vælge?

Både kontaktlinser og øjenlaser er trygge alternativer til briller, forudsat at du har stabilt syn og ikke lider af meget tørre øjne. Den løsning du vælger, bør afhænge af dit synsbehov. Tænk over hvilke aktiviteter du bruger meget tid på, og om kontaktlinserne fungerer for dig i disse sammenhænge. Derudover bør du også tænke over, hvad der rent økonomisk er den bedste løsning for dig, og om det er holdbart at anvende linser som alternativ fremfor øjenlaser. Risici ved kontaktlinser og og øjenlaser kan nemt sammenlignes – det er begge meget sikre alternativer!

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira Eyecenter ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book