Hvilket resultat kan du forvente efter øjenlaser?

Takket være øjenlaser er flere millioner mennesker på verdensplan blevet mindre afhængig af briller og kontaktlinser. Det er ganske enkelt helt fantastisk! Men hvordan kan man vide, hvor godt resultatet bliver efterfølgende?

I dag findes der ikke nogen central database, hvor man kan se resultaterne af de allerede udførte øjenlaser operationer. Det eneste man kan finde, er de offentlige resultater, som publiceres i forskellige kliniske studier. Dog forskes der hele tiden i refraktiv kirurgi (synskorrigerende operationer) men det er ikke altid nemt at tyde tallene. I dette blogindlæg forklarer vi to vigtige begreber, samt hvordan du kan tyde og forstå tallene.

Hvad er forskellen mellem synskarphed og synsfejl?

Synsskarphed og synsfejl er to forskellige ting, som er med til at definere, hvor præcist et resultat du kan få efter en behandling.

Hvilket resultat kan du forvente efter øjenlaser

Synskarphed Synsskarphed angives i en skala fra 0 til ca. 1,5 hvor 1,0 er det som betegnes som “normal synsskarphed ”. For nylig har man lavet en international sammenligning af forskellige studier, som er baseret på 67.893 laseropererede øjne. Ud af de opererede øjne har 90,8 % opnået en synsskarphed på 1,0 eller bedre, og 99,5% fik et resultat på 0,5 eller bedre.* Det vil sige, at ens synskarphed forbedres markant efter laserbehandling. Det er også vigtigt at nævne, at det tal der angives i synsskarphed er ikke det samme tal, som angives i styrken på dine briller eller kontaktlinser, hvilket nogle gange blandes sammen.

Synsfejl Størrelsen af ens synsfejl angives i dioptrier. Det gælder uanset om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl. Eksempelvis betyder -3.0D (dioptrier) at du er nærsynet og skal korrigeres med en styrke på -3.0 dioptrier. Modsat betyder +3.0D at du er langsynet og skal korrigeres med en styrke på +3.0 dioptrier.

I refraktive studier angives resultaterne at reststyrke indenfor en halv eller hel dioptri. Ud fra den ovennævnte sammenligning af studier har 90,9% af de opererede øjne havnet indenfor +/-0.5D og 98,6 indenfor +/-1.0D **

Hvad kan du forvente af Memira? Memiras resultater af øjenlaser overvåges løbende af kvalitetsafdelingen, som holdes op imod resultater af studier og kundetilfredshedsundersøgelser. Nedenfor kan du læse de resultater, som er oplyst 3 måneder efter en operation uden supplerende behandlinger.

FS LASIK – Synsskarphed Omkring 4800 øjne blev undersøgt 3 måneder efter operationen, hvilket gav følgende resultat: • 91% har opnået en synsskarphed på 1.0 eller bedre • 99,5% har opnået en synsskarphed på 0.5 eller bedre.

Vores tal understøtter resultaterne, som præsenteres i de internationale studier (2*). Dette påpeger også, at FS-Lasik er en standardiseret og sikker operationsmetode.

FS LASIK – Synsfejl En sammenligning af ca. 3500 øjne, som er opereret med FS-lasik, gav følgende resultat: • 93,3% havner inden for en halv dioptri (+/-0.5D) • 98,9% havner indenfor en dioptri (+/-1.0D)

Memira leverer altså et bedre resultat end det, som de internationale studier viser. Skulle det ske, at der er en restsynsfejl tilbage efter operationen, korrigerer vi dette med en supplerende behandling, hvilket indgår i prisen hos Memira.

Uanset om du vælger Memira eller en helt anden til at foretage din øjenlaser, kan det være en god ide at indhente statistikker på behandlingsresultater, af dem der skal foretage din synskorrigerende operation. Dette sikrer dig, at du vælger en klinik, som lever op til dine forventninger, og ikke mindst til det som refraktiv kirurgi skal leve op til i dag.

*/** Kilde: Helga P Sandoval et.al. Modern laser in situ keratomileusis outcomes; J Cataract Refract Surg

Download din brochure

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en forundersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Børns syn

Børns syn

Har du mistanke om skelen eller anden synsfejl hos dit barn? Hos Memira tilbyder vi privat øjenlæge konsultation – uden ventetid.

Læs mere
Hvad er grå stær

Hvad er grå stær

Hvad er grå stær? Har det noget med fugle at gøre? Hvorfor udvikler man det og hvordan behandles det?

Læs mere
Sygeforsikring Danmark

Sygeforsikring Danmark

Som medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du i nogle tilfælde få tilskud til din synskorrigerende behandling.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book