Christina Skovby

Jeg har aldrig været “gode venner” med kontaktlinser, og jeg har derfor savnet en frihed uden briller. Da jeg godt kan lide friluftslivet og har tre børn, så har det ofte generet mig at bære briller. De kan være både upraktiske og besværlige i mange situationer. Springet til at få operationen har været lang. Jeg hørte om muligheden for 10 år siden, men tænkte at det ville jeg aldrig turde. Men det seneste år har jeg mødt flere og flere, som har fået lavet operationen, og de har enstemmigt sagt til mig: “Gør det! Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv”.

Jeg har igennem hele forløbet følt mig i meget trygge hænder og fået god information om behandlingen både før, under og efter. På selve dagen havde jeg sommerfugle baskende rundt i maven, og det lagde jeg ikke skjul på overfor både øjenlægen og optikeren. De reagerede med en stor forståelse og omsorg. Øjenlægen gennemgik endnu engang operationen med mig, og jeg fik hørt de lyde, som laseren vil komme med, således at jeg ikke skulle blive overrasket undervejs. Under operationen fik jeg venlige ord med på vejen f.eks. at jeg endelig skulle huske at trække vejret, da jeg pga. spændingen lå og holdt vejret. Selvfølgelig er det ubehageligt helt at skulle slippe kontrollen, men da øjenlægen hele tiden fortalte mig, hvor langt henne i behandlingen vi var, så gav det mig den tryghed, som jeg havde behov for. Efter knap 20 minutter var det hele overstået , og jeg blev ført ind i et mørkt værelse, hvor jeg skulle ligge og slappe af ½ time. Jeg var gladelig overrasket over operationen tog så kort tid og var helt smertefri. Efterfølgende var jeg helt høj af glæde.

Frihed, frihed og frihed. Jeg havde store forhåbninger til mit liv uden briller – og jeg har været heldig, at de er blevet indfriet. Jeg har fået et “falke-syn”, som jeg benytter hele tiden. Alle de små daglige irritirationsmomenter, så som at vågne op om morgenen og kunne se, hvad der står på vækkeuret uden at skulle lede efter brillerne først. Jeg nyder, at kunne løbe en tur i skoven uden at brillerne enten dugger af sved eller af regndråberne. Jeg nyder, at kunne tage i svømmehallen eller til stranden og svømme uden, at skulle opleve svømmeturen i enten “tåger” eller være bange for at brillerne bliver våde. Og jeg kunne blive ved med mange flere eksempler.

Jeg har ikke erfaringer med operationer, men jeg synes bestemt ikke, at det er noget som man skal være nervøs for. Efterfølgende kan jeg sige, at jeg har oplevet tandbehandlinger, der langt mere ubehagelige. Jeg havde en periode på et par måneder, hvor jeg nemt fik tørre øjne, da jeg sidder i et tørt indeklima på arbejde. Derfor havde jeg øjendråber fast liggende i min taske, men den tid er forbi nu.

Ros til Memira i Hørsholm. Der har været god service og opmuntrende smil hele vejen igennem. Jeg kan kun gentage, at jeg har følt mig i trygge hænder.

Hvorfor ville du anbefale dine venner at få foretaget en behandling? Hvis de ligesom jeg også kender til de små dagligdags irriterationer, så synes jeg bestemt, at de skal overveje en operation som et godt alternativ til briller eller linser. Ligesom jeg fik at vide af andre – så vil jeg stemme i kor og sige “Gør det! Det er det bedste jeg har gjort for mig selv”. Jeg nyder det jo hver evig eneste dag. Jeg har allerede en kollega, som har fået en LASIK operation efter, at hun hørte om min oplevelse. Så pas på – det smitter (på den gode måde) :o)

Christina Skovby

Arbejde:
HR-konsulent

Synsfejl:
Nærsynethed

Behandling:
LASEK, Øjenlaser

Alder ved operation:
39 år

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Jacob Riising

Jacob Riising

TV-vært og forfatter

Da Jacob Riising var i starten af de tredive, kunne han mærke at hans syn var begyndt at blive forværret, når han skulle læse tæt på. Det var især, når…

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Jesper Høvring

Jesper Høvring

Dressmaker og designer

Jesper begyndte for en 5-6 år siden at bruge læsebriller, da han kunne mærke at hans syn var blevet gradvist dårligere, især når han skulle se noget tæt på. Til at starte med, valgte Jesper de helt billige briller, men gik så over til briller med glidende overgang.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK