Alle vores klinikker er pt. lukket ned.  Vi kontakter alle der har planlagte aftaler hos os for at aftale ny tid.

Sådan foregår undersøgelsen

Ved undersøgelsen, som tager ca. en time, vil vores specialuddannede optiker undersøge, om vi kan behandle din synsfejl og samtidig vurdere hvilken operationsmetode, som er bedst egnet til dig.
Vi måler din synsfejl og kontrollerer, at dit syn er stabilt.
Vi kortlægger også hornhindens krumning og struktur (topografi) samt dens tykkelse for at kunne anbefale den bedst mulige løsning for dig.
Øjets tryk måles, og hornhinden undersøges med mikroskop.
I forbindelse med undersøgelsen får du al den nødvendige information, så du kan afgøre, om du vil gennemføre en operation.

Sådan foregår undersøgelsen

Ved undersøgelsen, som ca. tager en time, vil vores specialuddannede optiker undersøge, om vi kan behandle din synsfejl og samtidig vurdere hvilken operationsmetode, som er bedst egnet til dig. Vi måler din synsfejl og kontrollerer, at dit syn er stabilt. Vi kortlægger også hornhindens krumning og struktur (topografi) samt dens tykkelse for at kunne anbefale den bedst mulige løsning for dig. Øjets tryk måles, og hornhinden undersøges med mikroskop. Udfra en personlig samtale vil optikeren desuden kortlægge dine synsbehov og afstemme forventningerne til en mulig operation.

Bruger du kontaktlinser?

Anvender du kontaktlinser til dagligt, vil du inden undersøgelsen blive bedt om at holde en pause og anvende briller i stedet, således at vi kan få de bedst mulige målinger. Har du ingen briller, hjælper vi dig gerne med et midlertidigt par.

Beslutningen

I forbindelse med undersøgelsen får du al den nødvendige information, så du kan afgøre, om du vil gennemføre en operation. Du behøver altså ikke at have besluttet dig, inden du kommer til dette første møde på klinikken – men vi opfordrer dig til at spørge ind til operationen, så du får svar på alle dine spørgsmål og overvejelser.

Hvem foretager undersøgelsen hos Memira?

Ved den første undersøgelse møder du en specialuddannet optiker. Det er ham eller hende, som først vurderer, om du kan få foretaget en operation – og i så fald, hvilken metode, der egner sig bedst til dig og din synsfejl. Derefter møder du øjenlægen, som laver sin egen uafhængige undersøgelse af dig. Optikeren har specialistkompetencer vedrørende synet og øjenlægen har specialistkompetencer vedrørende øjet.

Hos Memira opererer vi dig kun, hvis både optikeren og øjenlægen vurderer, at en operation kan foretages uden unødvendige risici. Dette giver dig en større tryghed, end hos visse andre klinikker, som kun har en læge til at undersøge dig inden din operation.