EDOF Linse

Med en EDOF linse (extended depth of focus) får du større dybdeskarphed end med en monofokal linse. Dette indebærer at du ser bedre på mellemafstand. I tillæg til at se skarpt på afstand, kan du se dashboard i bilen og priser på butikshylderne uden briller. Linsen er særligt velegnet i forbindelse med en lille monovision, hvilket betyder, at det ene øje er indstillet til at se tæt på og det andet på afstand, så man ser skarpt på afstand og nært hold med begge øjne.

  • Korrigering af alderssyn, samt langsynethed, nærsynethed og skæve hornhinder.
  • Godt syn på både langt hold og mellemafstand.
  • Ny og stadig mere benyttet linsedesign – EDOF linser

Øget dybdeskarphed for fleksibilitet uden bivirkninger

EDOF linser har én styrke, men benytter moderne optiske teknikker for at øge dybdeskarpheden. På samme måde som i et kamera vil flere afstande ses tydeligt uden brug af multifokal optik. Fordelen i forhold til multifokale linser er, at det er færre optiske bivirkninger som halos i EDOF linser. Ulempen er, at den ikke giver lige så stor fokuseringsevne på nært hold. For at opnå bedre syn på nært hold, kan man kombinere EDOF linser med en lille monovision. Det betyder at det ene øje ser skarpt på afstand og det andet på nært hold. Med begge øjne åbne kan du både se på afstand og tæt på. Hjernen vælger automatisk det billede som er i fokus. Det kan tage lidt tid at vænne sig til dette efter operationen. Fordelen med monovision med EDOF linser fremfor med monofokale linser, er at hver linse har en stor dybdeskarphed, og forskellen mellem øjnene behøver ikke at være lige store for at opnå et godt syn på de fleste afstand. Hvilken linsetype som passer bedst til dig, kan du finde ud af ved en forundersøgelse.

Torisk linse ved skæve hornhinder

EDOF linser kan være toriske. Dette innebærer at de er specielt tilpasset den enkelte for at korrigere skæve hornhinder. På din forundersøgelse ser vi om du har skæve hornhinder og om en torisk linse kan hjælpe dig. I nogen tilfælde har man fortsat skæve hornhinder efter en operation, selv om vi har sat en torisk linse ind. Da kan det være nødvendigt med en supplerende laser operation efterfølgende. Denne indgår selvfølgelig i behandlingsprisen for linseudskiftet.

Sådan foregår linseudskiftning med EDOF linse.

Før operationen

På operationsdagen møder du klinikpersonalet, som gennemgår hvordan alting kommer til at forløbe og fortæller om de ting, som du skal huske at tænke på efter din operation. Du er naturligvis mere end velkommen til at stille spørgsmål, og vende eventuelle overvejelser med personalet. Herefter vil du blive dryppet med bedøvende og pupiludvidende øjendråber. Hvis du føler behov for det kan du også få noget beroligende inden selve operationen. Operationen gør ikke ondt, men det er naturligt at føle en vis form for uro inden.

Herefter møder du din øjenlæge, som foretager sin egen uafhængige forundersøgelse af dig og sikrer, at dine øjne er raske og egnede til en linseudskiftning. Hvis lægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under hele operationen er øjenlægen og to sygeplejersker ved din side og passer på dig.

Du bliver dryppet endnu en gang med lokalbedøvende øjendråber og herefter indledes operationen hvor vi indsætter den nye kunstige linse, som bliver siddende i øjet resten af livet. Lægen udfører operationen ved hjælp af teknisk udstyr, mikroskop og fine instrumenter, for at kunne udskifte dine eksisterende linser med de nye linser. Hele linseudskiftningsoperationen tager cirka 15 minutter pr. øje og er smertefri. Efter operationen skal du ind og slappe af i vores hvilerum, hvor du kan blive indtil du føler dig klar til at tage hjem. Du må ikke køre bil direkte efter operationen, så sørg gerne for at få et lift eller anden form for transport hjem. Du skal regne med at være på klinikken i cirka 2 timer i alt, på din operationsdag.

Efter operationen

Efter din operation lægger vi et antal opfølgende kontroller ind i kalenderen, hvor vi sikrer os, at dit syn udvikler sig som det skal. Efterkontrollerne indgår i den samlede pris for din operation. Oftest ser du godt direkte efter operationen, men det kan tage mellem 6 måneder og 1 år, før du helt har vænnet dig til dit nye syn. En gang imellem er det nødvendigt at supplere din linseudskiftning med en enkel laseroperation, for at opnå det ønskede resultat. Dette er helt normalt og indgår naturligvis i prisen for din linseudskiftning.

En sikker metode

Hos Memira benytter vi metoder, der er nøje studerede og velafprøvede. Metoder der hviler på store mængder af klinisk data, som beviser den høje sikkerhed og patienttilfredshed. Vores kvalitetsafdeling arbejder systematisk på at følge op på resultater og sikre alle vores kliniske processer. Alt sammen for at vi skal kunne tilbyde en tryg synskorrektion, med det bedste mulige resultat.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, men alvorlige komplikationer ved en linseudskiftning er yders sjældne (<1/1000). De fleste komplikationer er i øvrigt mulige at efterbehandle, hvis de behandles i tide, derfor opfordrer vi dig til at kontakte os hurtigst muligt, hvis noget føles forkert efter operationen. For at minimere risikoen for infektion er det vigtigt, at du følger de råd, du får optil operationen meget nøje.For at minimere risikoen for infektioner, er det meget vigtigt nøje at følge de råd, vi giver dig i forbindelse med operationen. Bivirkninger som for eksempel påvirket mørkesyn, sløret syn, blænding og lysringe omkring lyskilder forekommer, men disse er i langt de fleste tilfælde forbigående. Efter et linseskift findes der også risiko for såkaldt efterstær, hvilket kan løses nemt, hurtigt og gratis på klinikken.

Nogle patienter kan have behov for en supplerende behandling for at opnå det ønskede resultat, som i så fald er inkluderet i den pris, du allerede har betalt. Dette er en del af vores 5-års Tryghedsgaranti.

Tiden efter operationen

Det er vigtigt at du følger alle instruktioner som du får af os. I de fleste tilfælde kan du arbejde som vanlig efter 1-2 dage, men du skal undgå at besøge eller arbejde i beskidte miljøer som for eksempel stalde eller byggepladser den første uge efter operationen, da det indebærer en øget risiko for infektioner. Du skal også undgå motion, sauna, swimmingpool og vand i øjnene den første uge efter operationen.

I løbet af de første fire uger er det også vigtigt, at du undgår kontaktsport, vandsport og dykning. Brug de anbefalede øjendråber den første måned efter operationen i henhold til de råd du har fået fra os. Det er vigtigt, at du kommer til alle de planlagte kontroller, også selvom du føler, at du ser perfekt. Optikeren undersøger øjnene, og ser efter eventuelle afvigelser, som du ikke selv bemærker. Har du spørgsmål undervejs, eller føler du dig utryg, så tøv ikke med at kontakte os direkte. Vi er her for at hjælpe dig hele vejen.   

Glem ikke at oplyse færdselsstyrelsen om, at du har fået foretaget en øjenoperation, hvis du har briller som betingelse i dit kørekort. For at få denne tilstand fjernet, skal du have et synsbevis fra os. Husk at bede os om dette ved din 3-måneders kontrol.

Spørgsmål?

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00