Lige nu! Undersøgelse 99 kr. Book nu!
Kundecenter

Linseudskiftning med multifokal linse

Tryghedsgaranti indgår.

Med en multifokal linse får du et godt syn på både kort og lang afstand, samt større muligheder for at tilpasse dit nye syn til dine behov.

  • Korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn og bygningsfejl.
  • Godt syn på både nært og fjernt hold.
  • Nyeste linse – den trifokale.

Hvad koster linseudskiftning med en monofokal linse?

Pris

Flere styrker – flere muligheder

Linserne har flere styrker, hvilket medfører, at der skabes flere billeder på nethinden. Multifokale linser med to styrker kaldes bifokale og giver et godt syn på både kort og lang afstand. Linser med tre styrker kaldes trifokale, og giver udover et godt syn på kort og lang afstand også et godt syn på mellemafstand. Hjernen vælger automatisk det billede, som er i fokus, men det kan tage lidt tid at vænne sig til dette efter operationen. Hvilken linsetype som passer dig og dine øjne bedste afgøres ved forundersøgelsen.

Torisk linse ved bygningsfejl (astigmatisme)

Multifokale linser fås også som toriske, hvilket indebærer at de er specielt tilpasset således at de også korrigerer for bygningsfejl. Ved din forundersøgelse undersøger vi, om du har bygningsfejl og om en torisk linse kan hjælpe dig. I enkelte tilfælde forbliver bygningsfejlen der, til trods for at vi ved operationen har indsat en torisk linse. I disse tilfælde er det nødvendigt at supplere med en enkel laseroperation, som indgår i prisen for linseudskiftningen.

Sådan foregår linseudskiftning med multifokal linse

Før din operation vil lægen, som skal operere dig, foretage sin egen uafhængige undersøgelse af dine øjne. Hvis øjenlægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.
Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation.
Lægen udfører operationen ved hjælp af teknisk udstyr, mikroskop og fine instrumenter, for at kunne udskifte dine eksisterende linser med de nye linser. Operationen tager cirka 15 minutter pr. øje og er smertefri.
Efter operationen skal du til flere opfølgende kontroller, hvor optikeren undersøger dine øjne og dit syn, for at sikre, at du ser godt.

På operationsdagen møder du klinikpersonalet, som gennemgår hvordan alting kommer til at forløbe og fortæller om de ting, som du skal huske at tænke på efter din operation. Du er naturligvis mere end velkommen til at stille spørgsmål, og vende eventuelle overvejelser med personalet. Herefter vil du blive dryppet med bedøvende og pupiludvidende øjendråber. Hvis du føler behov for det kan du også få noget beroligende inden selve operationen. Operationen gør ikke ondt, men det er naturligt at føle en vis form for uro inden.

Herefter møder du din øjenlæge, som foretager sin egen uafhængige undersøgelse af dig og sikrer, at dine øjne er raske og egnede til et linseudskiftning. Hvis lægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen passer øjenlægen og to sygeplejersker på dig og findes ved din side hele tiden. Du bliver dryppet endnu en gang med lokalbedøvende øjendråber og herefter indledes operationen hvor vi indsætter den nye kunstige linse, som bliver siddende i øjet resten af livet. Hele linseudskiftningsoperationen tager ca. 15 minutter pr. øje.
Efter operationen skal du ind og slappe af i vores hvilerum, hvor du kan blive indtil du føler dig klar til at tage hjem. Du må ikke køre bil direkte efter operationen, så sørg gerne for at få et lift eller anden form for transport hjem. Du skal regne med at være på klinikken i cirka 2 timer i alt, på din operationsdag.

Efter din operation lægger vi et antal opfølgende kontroller ind i kalenderen, hvor vi sikrer os, at dit syn udvikler sig som det skal. Efterkontrollerne indgår i den samlede pris for din operation. Oftest ser du godt direkte efter operationen, men det kan tage mellem 6 måneder og 1 år, før du helt har vænnet dig til dit nye syn. En gang imellem er det nødvendigt at supplere din linseudskiftning med en enkel laseroperation, for at opnå det ønskede resultat. Dette er helt normalt og indgår naturligvis i prisen for din linseudskiftning.

Risici for bivirkninger eller komplikationer

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, det er dog sjældent at vi oplever alvorlige bivirkninger eller komplikationer. De fleste komplikationer er desuden mulige at efterbehandle, hvis de opdages i tide. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte os, såfremt der er noget, du er urolig for eller har spørgsmål omkring, efter operationen. For at minimere risici for infektioner er det meget vigtigt, at du nøje følger de råd, som du har fået af os før operationen.

Almindelige (≥ 1/100)

  • Supplerende operation (laser touch up).
  • Forbigående tågesyn.
  • Påvirkning af mørkesynet.
  • Midlertidige blænding og glorier omkring lyskilder.
  • Glaslegemeuklarheder
  • Efterstær (uklarhed i linsekapslen bag den kunstige linse).
  • Moderate smerter og øjenirritation (et par uger).

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved linseudskiftning (RLE) med multifokal linse.

Efterbehandling

I de fleste tilfælde kan du gå på arbejde som du plejer efter 1-2 dage. Men det er ekstremt vigtigt, at du følge alle vores instruktioner. Du må absolut ikke arbejde i beskidte eller støvede miljøer, som f.eks. en stald eller en byggeplads i ugen efter operationen, da dette indebærer en forhøjet risiko for infektion. Du skal også undgå træning, svømmebassiner, sauna og vand i øjnene i løbet af den første uge.

I løbet af de første fire uger er det også vigtigt at du undgår kontaktsport, vandsport og dykning. Den første måned skal du desuden anvende de anbefalede øjendråber, som foreskrevet i det dryppeskema, som du får udleveret på operationsdagen.

Det er vigtigt at du møder op til alle de aftalte efterkontroller, selv hvis du oplever, at du ser perfekt. Selv om du ikke selv kan mærke det, så kan optikeren ved undersøgelsen af dine øjne se, om der er afvigelser, som der skal gøres noget ved. Føler du dig urolig eller har du spørgsmål, skal du endelig ikke afholde dig fra at kontakte os med det samme.

Hvis der i dit kørekort står bemærket, at du skal bruge briller eller linser når du kører bil – så husk at få dette rettet og fornyet. Til fornyelsen skal du bruge en attest fra os. Den kan du bede om at få i forbindelse med din 3-måneders kontrol.

Første skridt

Undersøgelsen

Når du har besluttet dig for at få en øjenoperation hos Memira, så er det første skridt på vejen en undersøgelse. Det er i forbindelse med denne grundige undersøgelse at du får svar på hvilken operation, som passer dine øjne bedst.