Linseudskiftning med multifokal linse

Med en multifokal linse får du et godt syn på både kort og lang afstand, samt større muligheder for at tilpasse dit nye syn til dine behov.

  • Korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn og bygningsfejl
  • Godt syn på både nært hold og afstand
  • Nyeste linse – den trifokale

 Hvad koster linseudskiftning med en multifokal linse?

Flere styrker – flere muligheder

Linserne har flere styrker, hvilket medfører, at der skabes flere billeder på nethinden. Multifokale linser med to styrker kaldes bifokale og giver et godt syn på både kort og lang afstand. Linser med tre styrker kaldes trifokale, og giver udover et godt syn på kort og lang afstand også et godt syn på mellemafstand. Hjernen vælger automatisk det billede, som er i fokus, men det kan tage lidt tid at vænne sig til dette efter operationen. Hvilken linsetype som passer dig og dine øjne bedste afgøres ved forundersøgelsen.

Torisk linse ved bygningsfejl (astigmatisme)

Multifokale linser fås også som toriske, hvilket indebærer at de er specielt tilpasset således at de også korrigerer for bygningsfejl. Ved din forundersøgelse undersøger vi, om du har bygningsfejl og om en torisk linse kan hjælpe dig. I enkelte tilfælde forbliver bygningsfejlen der, til trods for at vi ved operationen har indsat en torisk linse. I disse tilfælde er det nødvendigt at supplere med en enkel laseroperation, som indgår i prisen for linseudskiftningen.

Sådan foregår linseudskiftning med multifokale linser

Før operationen

På operationsdagen møder du klinikpersonalet, som gennemgår hvordan alting kommer til at forløbe og fortæller om de ting, som du skal huske at tænke på efter din operation. Du er naturligvis mere end velkommen til at stille spørgsmål, og vende eventuelle overvejelser med personalet. Herefter vil du blive dryppet med bedøvende og pupiludvidende øjendråber. Hvis du føler behov for det kan du også få noget beroligende inden selve operationen. Operationen gør ikke ondt, men det er naturligt at føle en vis form for uro inden.

memira-linseudskiftning

Herefter møder du din øjenlæge, som foretager sin egen uafhængige forundersøgelse af dig og sikrer, at dine øjne er raske og egnede til en linseudskiftning. Hvis lægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under hele operationen er øjenlægen og to sygeplejersker ved din side og passer på dig.

Du bliver dryppet endnu en gang med lokalbedøvende øjendråber og herefter indledes operationen hvor vi indsætter den nye kunstige linse, som bliver siddende i øjet resten af livet. Lægen udfører operationen ved hjælp af teknisk udstyr, mikroskop og fine instrumenter, for at kunne udskifte dine eksisterende linser med de nye linser. Hele linseudskiftningsoperationen tager cirka 15 minutter pr. øje og er smertefri. Efter operationen skal du ind og slappe af i vores hvilerum, hvor du kan blive indtil du føler dig klar til at tage hjem. Du må ikke køre bil direkte efter operationen, så sørg gerne for at få et lift eller anden form for transport hjem. Du skal regne med at være på klinikken i cirka 2 timer i alt.

Efter operationen

Efter din operation lægger vi et antal opfølgende kontroller ind i kalenderen, hvor vi sikrer os, at dit syn udvikler sig som det skal. Efterkontrollerne indgår i den samlede pris for din operation. Oftest ser du godt direkte efter operationen, men det kan tage mellem 6 måneder og 1 år, før du helt har vænnet dig til dit nye syn. En gang imellem er det nødvendigt at supplere din linseudskiftning med en enkel laseroperation, for at opnå det ønskede resultat. Dette er helt normalt og indgår naturligvis i prisen for din linseudskiftning.

En sikker metode

Hos Memira benytter vi metoder, der er nøje studerede og velafprøvede. Metoder der hviler på store mængder af klinisk data, som beviser den høje sikkerhed og patienttilfredshed. Vores kvalitetsafdeling arbejder systematisk på at følge op på resultater og sikre alle vores kliniske processer. Alt sammen for at vi skal kunne tilbyde en tryg synskorrektion, med det bedste mulige resultat.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, men alvorlige komplikationer ved en linseudskiftning er yders sjældne (<1/1000). De fleste komplikationer er i øvrigt mulige at efterbehandle, hvis de behandles i tide, derfor opfordrer vi dig til at kontakte os hurtigst muligt, hvis noget føles forkert efter operationen. For at minimere risikoen for infektion er det vigtigt, at du følger de råd, du får optil operationen meget nøje. Bivirkninger kan f.eks. være påvirkning af mørkesynet, tågesyn, midlertidig blænding og oplevelse af lysringe rundt om lyskilder, men disse bivirkninger er i de fleste tilfælde af forbigående karakter. Efter en linseudskiftning er der er også risiko for det så kaldte efterstær, hvilket i så fald er enkelt, hurtigt og gratis at få fjernet på klinikken.

En del patienter har brug for supplerende behandling for at opnå det ønskede resultat, hvilket i så fald indgår i prisen, takket være vores 5-års Tryghedsgaranti.

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved linseudskiftning (RLE) med multifokal linse.

Efterbehandling

I de fleste tilfælde kan du gå på arbejde som du plejer efter 1-2 dage. Men det er ekstremt vigtigt, at du følge alle vores instruktioner. Du må absolut ikke arbejde i beskidte eller støvede miljøer, som f.eks. en stald eller en byggeplads i ugen efter operationen, da dette indebærer en forhøjet risiko for infektion. Du skal også undgå træning, svømmebassiner, sauna og vand i øjnene i løbet af den første uge.

I løbet af de første fire uger er det også vigtigt at du undgår kontaktsport, vandsport og dykning. Den første måned skal du desuden anvende de anbefalede øjendråber, som foreskrevet i det dryppeskema, som du får udleveret på operationsdagen.

Det er vigtigt at du møder op til alle de aftalte efterkontroller, selv hvis du oplever, at du ser perfekt. Selv om du ikke selv kan mærke det, så kan optikeren ved forundersøgelsen af dine øjne se, om der er afvigelser, som der skal gøres noget ved. Føler du dig urolig eller har du spørgsmål, skal du endelig ikke afholde dig fra at kontakte os med det samme.

Hvis der i dit kørekort står bemærket, at du skal bruge briller eller linser når du kører bil – så husk at få dette rettet og fornyet. Til fornyelsen skal du bruge en attest fra os. Den kan du bede om at få i forbindelse med din 3-måneders kontrol.

Spørgsmål?

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00