Efterstær

I enkelte tilfælde kan man efter en linseudskiftning opleve, at synet kan blive sløret på grund af efterstær bag den nye linse. Det der sker, er, at der dannes flere celler i linsekapslen, hvilket gør, at den bliver grumset og derved forringer synet – dette kaldes efterstær. Efterstær kan behandles med en hurtig og smertefri laserbehandling.

efterstær gør linsekapslen uklar og synet slørret

Man kan foretage en linseudskiftning for at slippe af med katarakt, hvilket også kaldes for en grå stær operation. En linseudskiftning kan også udføres for at korrigere synsfejl som alderssyn, nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Operationen indebærer, at øjets naturlige linse fjernes og erstattes med en ny syntetisk linse, som placeres i den naturlige linses kapsel.

I enkelte tilfælde kan kapslen, som den nye linse sættes i blive grumset og uklar. Hvis dette er tilfældet, kaldes det efterstær. Dette er ikke det samme som grå stær og betyder ikke, at der er noget, der er gået galt ved din linseudskiftningsoperation.

Årsager til efterstær

Øjets naturlige linse sidder i en kapsel. Ved en linseudskiftning laves der et hul i denne tynde hinde, som kapslen består af, for at kunne fjerne den naturlige linse. Størstedelen af kapslen bevares, og den nye linse placeres i kapslen. I denne kapsel findes de celler, ved efterstær, er det mængden af disse der øges af. En vækst af celler gør, at kapslen bliver grumset og lysstrålerne har svære ved at trænge igennem.

Symptomer på efterstær

Efterstær viser sig på samme måde som grå stær, det vil sige en gradvis forringelse af synet. Du ser mere uskarpt med svagere konturer, du kan blive lysfølsom og få en dårligere afstandsbedømmelse.

Symptomerne kan blandt andet vise sig hurtigt efter operationen, men i mange tilfælde går der nogle år, inden det opstår.

Behandling af efterstær

Oplever du problemer med efterstæt? Så book en konsultation hos Memira private øjenlæger.

Efterstær er simpelt at behandle, og det gøres med en YAG-laser, som laver en åbning på kapslens bagside og fjerner dermed de celler, som har gjort synet sløret. Behandlingen tager nogle minutter og er smertefri. Efter behandlingen er synet tilbage på samme kvalitet, som den var efter linseudskiftningen.

Når du får lavet din linseudskiftning hos Memira, er en evt. behandling for efterstær gratis gennem din 5 års tryghedsgaranti.

Book tid – Øjenlæge

Book tid til konsultation hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00