Kan stress påvirke dit syn?

Det korte svar er ja! Længere perioder med forhøjet stress kan påvirke dit syn og derfor er det vigtigt at du kontakter din øjenlæge, hvis du oplever symptomer på stressøje.

Hvad er stressøje?

Stressøje, også kendt som CSCR (Central serøs chorioretinopati), er en forholdsvis hyppig sygdom i øjets nethinde og rammer overvejende aldersgruppen omkring de 35-50 år.

Ved stressøje ophobes der væske bag nethinden, som gør at nethinden buler frem som en væskefyldt blære. Du kan ikke konstatere stressøje blot ved at kigge på øjet udefra, da der ingen synlige forandringer er på øjet. Du skal derfor tilses af en øjenlæge.

Hyppigste symptomer

Nethinden fungerer fortsat, men et sløret og farvefattigt syn, samt at formopfattelse bliver forvrænget, er symptomer på stressøje. Det vil sige at lige linjer virker skæve og ting synes mindre med det syge øje end med det raske øje.

Oftest rammer sygdommen kun det ene øje, men det kan også ramme begge øjne. Dog finder man ofte tegn på sygdomsaktivitet på det ikke ramte øje, uden dette giver anledning til symptomer.

Behandling

Man vælger i første omgang at afvente med behandling som følge af sygdommens spontanforløb og gode prognose, samt at den tilgrundliggende årsag ikke kan behandles.

Man bør ophøre med medicin, der indeholder binyrebarkhormon, hvis man benytter dette.


Symptomerne på CSCR kan forveksles med andre øjensygdomme af mere eller mindre alvorlig karakter og bør altid føre til forundersøgelse ved en øjenlæge med henblik på at få en korrekt diagnose.

Hos Memira tilbyder vi privat øjenlæge konsultationer – uden ventetid. Ring til os på 88 80 28 00 eller book her.

Kilde: https://ojenforeningen.dk/artikler/aarehindelaekage-stressoeje

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål