Jeg kan ikke få fat i den klinik, som foretog min øjenoperation. Kan Memira hjælpe mig?

Jeg kan ikke få fat i den klinik, som foretog min øjenoperation. Kan Memira hjælpe mig?

Dette spørgsmål får vi desværre af og til. Mindre klinikker kommer og går. For langt de fleste spiller det ingen rolle, men for den person som oplever problemer efter en synskorrigerende operation, kan det være meget bekymrende. herunder forsøger vi at forklare, hvad du kan gøre, hvis du står i sådan en situation.

Memira er størst i både Sverige, Norge og Danmark, og over halvdelen af alle synskorrigerende operationer udføres af os. De øvrige aktører i den synskorrigerende branche er altså mindre klinikker, som oftest tilbyder en eller et par metoder. Nogle af disse klinikker er sikkert rigtig dygtige. Problemet er bare, at der ikke findes nogen statistikker, som dokumenterer  kvalitet og resultater af klinikkerne. Det samme gælder for udenlandske klinikker. Der findes sikkert mange som er rigtig dygtige, men hvor kan man egentlig vide det fra?

Nogle personer fortæller også, at de har fået et “nej” til en synskorrigerende operation hos os, men at de har fået et ja af andre klinikker. Der kan man som kunde blive lidt usikker, og det forstår vi godt. Vi ved, at vi er forsigtigere end de fleste andre i branchen, men det er simpelthen baseret på det faktum, at vi vil være sikre på at kundens resultat bliver godt. Vi siger nej til 20 % af dem, som gerne vil have foretaget en operation os, hvorimod det kan ligge helt ned på 10 % hos andre.

Kan jeg få hjælp?

Hvis man har fået lavet en synskorrigerende operation på en klinik, som er nedlagt eller som befinder sig i udlandet, kan det være svært at komme i kontakt med dem. Det er dog altid muligt at blive sat i forbindelse med sundhedsvæsnet, hvis der skulle opstå problemer eller hvis der er brug for yderligere behandling. Memira kan give en “second opinion” af øjets tilstand, men Memira udfører ikke rettelser eller yderligere kirurgi, hvis ikke det er os, som har udført den oprindelige operation. Grunden til at vi ikke kan det, er, at Memira ikke kan påtage sig den risiko, som det kan indebære.

Så hvis du går med overvejelserne om at få foretaget en synskorrigerende operation, så overvej dit valg nøje, når du skal vælge, hvem der skal gøre det. Det er ikke alle klinikker, der tilbyder den samme tryghed. Så selvom om prisen kan være tiltrækkende og hjemmesiden ser fin ud, skal du altid være forsigtig, når du tager dit valg.

Lev livet! Uden briller og linser.