Stabilt syn – hvorfor er det vigtigt i forbindelse med øjenlaser og linseudskiftning?

At skulle finde gamle briller frem fra gemmerne eller bede din optiker om dine gamle synsprøver før du kommer til din undersøgelse hos Memira kan føles som en unødvendig detalje. Men for os er det meget vigtigt, endda afgørende, at kende til dit syns udvikling for at kunne anbefale dig en behandling.

 

Når man laver en synskorrigerende behandling, er det vigtigt, at synsfejlen er stabil. Med stabil menes, at synsfejlen ikke har udviklet sig eller meget lidt i de senere år, og derfor ikke kan forventes at udvikle sig mere. Hvis synsfejlen ikke er stabil på behandlingstidspunktet, er der en risiko for, at den fortsætter med at udvikle sig, og at yderligere synsfejl vil udvikle sig, også efter behandlingen.

Synshistorik – mindst to år gammel

For at sikre, at vores kunders synsfejl er tilstrækkeligt stabile til en synskorrigerende behandling, har vi brug for at se den synsprøve/brillerecept, som dine briller/kontaktlinser er lavet ud fra, og denne skal mindst være to år. Det er også muligt at medbringe dine briller (igen, de skal være mindst to år gamle), så vi kan måle styrken i ​​disse. Vi foretager vores egne målinger af dine synsfejl og sammenligner med de gamle styrker. Hvis din synsfejl ikke har ændret sig lidt i de sidste to år, betragtes den som stabil, og en synskorrigerende behandling kan der være en mulighed.

Forskellige klinikker – forskellige rutiner

Nogle kunder har styr på deres synshistorik, men det er de færreste der har det. Ikke alle klinikker kræver, at patienter fremlægger gamle synsprøver, hvilket desværre betyder, at klinikere ikke med sikkerhed kan vide, om synsfejlen virkelig er stabil.

Er du interesseret i en øjenlaserbehandling eller linseudskiftning hos os? Medbring din gamle synstest når du kommer ind til en undersøgelse!

Book undersøgelse