Moumen “Momo”

Arbejde:

Professionel parkour atlet

Synsfejl:

Nærsynethed

Behandling:

Lenticule (CLEAR)

Fra sløret syn til skarpt fokus: Momo’s rejse med Memira og CLEAR øjenlaser

Moumen, bedre kendt som Momo fra parkourverdenen, har praktiseret parkour i 14 år. For ham er det essentielt at kunne se klart og hurtigt navigere mellem detaljer i sine omgivelser. Efter at have oplevet synsproblemer siden barndommen og haft briller siden 12-13-årsalderen, besluttede han sig for at få foretaget en CLEAR øjenlaseroperation hos Memira.

Læs mere om Lenticule (CLEAR) Øjenlaser her.

Beslutningen om operationen

Momo beskriver sin beslutning om at få operationen som nervepirrende, men nødvendig: “Man var lidt nervøs anlagt, men så læste jeg lidt op på det og kom ind og snakkede med Tina fra Memira, som forklarede, at denne operation var helt almindelig og meget mindre risikabel end mange andre operationer. Så følte jeg mig meget mere tryg ved det.”

Forundersøgelse & forbedring efter operationen

Han husker sin første forundersøgelse som en positiv oplevelse: “Første gang kom jeg ind til en forundersøgelse, hvor der blev taget hånd om mig og taget en masse forskellige billeder af mine øjne. Det var en super simpel oplevelse.”

Efter operationen oplevede Momo en markant forbedring i sin hverdag, både i og uden for parkour: “Det bedste ved at have fået en øjenlaseroperation er, at jeg slipper for alle de mikrobeslutninger, der fylder i hverdagen, når man bruger briller eller kontaktlinser. Jeg ser faktisk bedre nu end jeg gjorde med kontaktlinser før.”

Betydning for Parkour

Han fremhæver også den store betydning for sin sport: “Når man laver parkour, er det meget vigtigt, at man hurtigt kan få øje på ting. Jeg kan mærke, at jeg nu er meget hurtigere til at fokusere på de ting, jeg gerne vil se, når jeg hænger i luften. Det gør en stor forskel.”

Efter sin operation har Momo ingen tvivl om, at han tog den rette beslutning: “Efter jeg har gjort det, har jeg tænkt på, hvorfor jeg ikke gjorde det tidligere. Der er ingen grund til at betale dyrt for kontaktlinser og briller, når man kan få det ordnet så simpelt.”

Gode råd til andre

Momo’s oplevelse med Memira har tydeligvis været en succes, og hans råd til andre, der overvejer operationen, er klart: “Lad være med at overtænke det. Jo mere du tænker over det, jo værre virker det. Det er supersimpelt og har gjort en kæmpe forskel for mig.” Afslutter Momo.

Parkour kræver hurtig tænkning og klart syn. Efter min øjenlaser ser jeg knivskarpt.