Trans-PRK

En Trans-PRK (også kaldet no-cut) anbefales, hvis det ved forundersøgelsen viser sig, at en FS-LASIK ikke er muligt grundet af dine hornhinders udformning. Trans-PRK kræver en længere helingstid og gør mere ondt end en FS-LASIK, men det endelige resultat bliver lige godt, uanset hvilken metode der anvendes.

  • Overfladebehandling (no cut)
  • Store synsfejl og/eller tynde hornhinder
  • Længere helingsperiode end FS-LASIK

 Hvad koster en Trans-PRK?

Ved store synsfejl eller tynde hornhinder

Trans-PRK er en metode, der ligesom LASEK kan anvendes, hvis vores forundersøgelse af dine øjne viser, at du har tynde hornhinder. Med Trans-PRK kan vi korrigere nærsynethed ned til -7. Har du bygningsfejl (astigmmtisme) ned til -6, så er det også muligt at korrigere med denne metode. Til forskel fra LASEK, hvor der anvendes en alkoholopløsning til at fjerne hornhindens yderste lag, anvendes der ved Trans-PRK en laser til dette. Helingsperioden for en Trans-PRK er længere end ved en FS-LASIK og metoden er ikke smertefri.

Sådan foregår Trans-PRK

Før operationen

Før din operation vil lægen, som skal operere dig, foretage sin egen uafhængige forundersøgelse af dine øjne. Hvis øjenlægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under operationen styrer lægen laseren og følger nøje proceduren gennem mikroskopet. Denne operationsmetode er berøringsfri idet hornhindens yderste cellelag fjernes ved hjælp af laseren. Laseren former herefter den forreste del af øjet, så synsfejlen korrigeres.

Selve behandlingen gennemføres uden ubehag og du mærker ikke smerte, idet dine øjne forinden er bedøvet med øjendråber. Du kan åbne øjnene og se umiddelbart efter operationen.

En sikker metode

Hos Memira anvender vi kun vel afprøvede og dokumenterede metoder. Metoderne  hvilker på store mængder klinisk data, som vidner om den høje sikkerhed og kundetilfredshed. Vores kvalitetsafdeling arbejder systematisk med at følge op på resultater og sikring af vores kliniske processer. Dette for at vi kan tilbyde dig en tryg synskorrigerende behandling- med det bedst mulige resultat.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, det er dog sjældent at vi oplever alvorlige bivirkninger eller komplikationer. De fleste komplikationer er desuden mulige at efterbehandle, hvis de opdages i tide. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte os, såfremt der er noget, du er urolig for eller har spørgsmål omkring, efter operationen. Bivirkninger som lysfølsomhed, tørre øjne, skyggeeffekter og lysringe/halos kan forekomme, men er i de allerfleste tilfælde forbigående.

For at minimere risici for infektioner er det meget vigtigt, at du nøje følger de råd, som du har fået af os før operationen.

Nogle patienter har brug for komplementerende behandling for at opnå det ønskede resultatet, hvilket i disse tilfælde indgår i prisen via vores 5 års tryghedsgaranti.

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved TRANS-PRK.

Efter operationen

Efter en Trans-PRK oplever de fleste at have ondt, hvilket dæmpes med bedøvende dråber og almindelige hovedpinetabletter. Efter en Trans-PRK bør du normalt blive hjemme og hvile øjnene en uges tid, og du kan opleve svie, irritation og lysfølsomhed samt at øjnene løber i vand i de første dage efter behandlingen. Dit syn kan variere i ugerne efter operationen, og i den periode kan du også opleve reduceret syn om aftenen samt tåget syn, de fleste har derfor behov for at blive hjemme fra arbejde/skole i den første uge. Du skal til din første kontrol ca. 10 dage efter din operation. Efter ca. 3 måneder er synets skarphed oftest helt stabil.

Spørgsmål?

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00