Lige nu: 24 md. rente- og gebyrfri delbetaling Læs mere
Kundecenter

Trans-PRK

Tryghedsgaranti indgår.

En Trans-PRK (også kaldet no-cut) anbefales, hvis det ved forundersøgelsen viser sig, at en FS-LASIK ikke er muligt grundet af dine hornhinders udformning. Trans-PRK kræver en længere helingstid og gør mere ondt end en FS-LASIK, men det endelige resultat bliver lige godt, uanset hvilken metode der anvendes.

  • Overfladebehandling (no cut)
  • Store synsfejl og/eller tynde hornhinder
  • Længere helingsperiode end FS-LASIK

Hvad koster en Trans-PRK?

Pris

Berøringsfri metode

Trans-PRK er en metode, der ligesom LASEK kan anvendes, hvis vores forundersøgelse af dine øjne viser, at du har tynde hornhinder. Med Trans-PRK kan vi korrigere nærsynethed ned til -7. Har du bygningsfejl (astigmisme) ned til -6, så er det også muligt at korrigere med denne metode. Til forskel fra LASEK, hvor der anvendes en alkoholopløsning til at fjerne hornhindens yderste lag, anvendes der ved Trans-PRK en laser til dette. Helingsperioden for en Trans-PRK er længere end ved en FS-LASIK og metoden er ikke smertefri.

Sådan foregår Trans-PRK

Før operationen

Før din operation vil lægen, som skal operere dig, foretage sin egen uafhængige undersøgelse af dine øjne. Hvis øjenlægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under operationen styrer lægen laseren og følger nøje proceduren gennem mikroskopet. Denne operationsmetode er berøringsfri idet hornhindens yderste cellelag fjernes ved hjælp af laseren. Laseren former herefter den forreste del af øjet, så synsfejlen korrigeres.

Selve behandlingen gennemføres uden ubehag og du mærker ikke smerte, idet dine øjne forinden er bedøvet med øjendråber. Øjet behøver beskyttelse i dagene efter en Trans-PRK og derfor afsluttes operationen med, at der lægges en gennemsigtig bandagelinse på øjet – som fremmer helingen af det nye cellelag.

Efter operationen

Efter en Trans-PRK oplever de fleste at have ondt, hvilket dæmpes med bedøvende dråber og almindelige hovedpinetabletter. Efter en Trans-PRK bør du normalt blive hjemme og hvile øjnene en uges tid, og du kan opleve svie, irritation og lysfølsomhed samt at øjnene løber i vand i de første dage efter behandlingen. 2–5 dage efter din operation er det nye cellelag helet og du skal komme ind til en opfølgende kontrol for at få taget bandagelinserne ud. Dit syn kan variere i ugerne efter operationen, og i den periode kan du også opleve reduceret syn om aftenen samt tåget syn. Efter ca. 1 uge ser de fleste dog så godt, at de kan vende tilbage til hverdagen, og efter ca. 3 måneder er synets skarphed oftest helt stabil.

Efter operationen skal du til flere opfølgende kontroller, hvor optikeren undersøger dine øjne og dit syn, for at sikre, at du ser godt.

Risici for bivirkninger eller komplikationer ved TRANS-PRK

Der er en vis risiko ved alle kirurgiske indgreb, men det er sjældent, at vi oplever komplikationer. De fleste komplikationer kan behandles, hvis de opdages i tide, og derfor opfordrer vi dig til at kontakte os, hvis du er bekymret efter operationen. For at minimere infektionsrisikoen er det vigtigt, at du følger vores retningslinjer.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, det er dog sjældent at vi oplever alvorlige bivirkninger eller komplikationer. De fleste komplikationer er desuden mulige at efterbehandle, hvis de opdages i tide. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte os, såfremt der er noget, du er urolig for eller har spørgsmål omkring, efter operationen.

For at minimere risici for infektioner er det meget vigtigt, at du nøje følger de råd, som du har fået af os før operationen.

Almindelige (≥ 1/100)

  • Supplerende operation (laser touch up).
  • Midlertidige skyggeeffekter eller lysringe/halos (uger/måneder).
  • Midlertidig lysfølsomhed (dage/uger).
  • Midlertidige tørre øjne (uger/måneder)

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved TRANS-PRK.

 

Første skridt

Undersøgelsen

Når du har besluttet dig for at få en øjenoperation hos Memira, så er det første skridt på vejen en undersøgelse. Det er i forbindelse med denne grundige undersøgelse, at du får svar på hvilken operation, som passer dine øjne bedst.