Del 5: Gæsteblogger Emil Holmström

Min forundersøgelse hos Memira.

emil_blogg5_1
Vasagatan 38. Spændt inden jeg skal have foretaget min egen forundersøgelse.

Efter min frokost med Fanny har været rigtig opsat på at få foretaget en forundersøgelse. Endelig en chance for at nå til bunds i årsagen til mine mange år som afhængig af briller. Kan jeg endelig slippe af med min synsfejl?

Midt i mylderet af pendlere, udeserveringer og støjende trafik, finder jeg den rette indgang på Vasagatan. Memira, Stockholm City. Perfekt! Fem minutter senere trådte jeg ind i undersøgelserummet og hilste på Johanna, optiker med speciale i refraktiv kirurgi. (Og hvis du undrer dig over, hvad “refraktiv” betyder, så kan jeg oplyse dig om, at det er et andet ord for, hvordan lys bøjes. Altså, ekspert i lysbøjende kirurgi.)

emil_blogg5_2
Omgivet af avancerede apparater i undersøgelserummet.

Selve forundersøgelsen var der ikke noget nyt ved. Nogenlunde ligesom at gå til den “almindelige” optiker. Undersøgelsen var opdelt i to dele. Først skulle jeg sætte mig på en stol, kigge ind i et apparat, og fokusere på forskellige lyspunkter. Johanna forklarede mig, at hun anvender måleinstrumenterne for rent klinisk at kunne se, om jeg har de forudsætninger, som det kræves.

Da jeg kiggede ind i det såkaldte bio-mikroskop kunne hun se, om jeg havde nogle ar eller andre ting, som afveg. En topoggrafisk måling fandt frem til hornhindens tykkelse og form. Og ved hjælp af et tonometer, målte hun trykket i mine øjne.

Efter dette fulgte en synsundersøgelse af den slags, som jeg tror at alle med en synsfejl er vant til. Den klassiske lystavle: Store bogstaver, små bogstaver, krummelurer i miniaturestil, som man kæmper med at tyde – men som til sidst føles som det rene gætværk. Alligevel bliver det rigtigt til sidst.

Sidst – men ikke mindst – fulgte en mundtlig samtale. Johanna stillede nogle spørgsmål om min forventninger, og fortalte mere om de forskellige metoder, som der er at vælge imellem. LASEK, FS-LASIK eller linseimplantat (ICL).

I et opfølgende indlæg, fortæller jeg mere om mit interview og om den endelige besked, hvad angår min egen behandling.

 

Emil Holmström er stolt brillebærer på 29. år, og derudover copywriter, forelæser og forfatter. Han er bosat i det idylliske område der bærer navnet Midsommarkransen, lige udenfor Stockholm.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book