Sådan slipper du af med dine læsebriller

Sådan slipper du af med dine læsebriller

Alderssyn er en synsfejl der opstår med alderen, som regel omkring 45 års-alderen. For mange er det en hård overgang at gå fra at have haft skarpt syn hele livet til at være afhængig af læsebriller eller briller med glidende overgang. Det er dog et alternativ. Efter en linseudskiftning bliver du fri for læsebriller og alle andre synsfejl. Derudover undgår dem, der har fået en linseudskiftning, at udvikle grå stær senere i livet.

I dag lider millioner af mennesker over 45 år af alderssyn. Dette sker når linsen i øjet begynder at stivne, og øjet får sværere ved at fokusere. Symptomerne kommer ofte snigende, og det er først, når bogstaverne begynder at smelte sammen, at diagnosen er en kendsgerning. Men der er flere forskellige metoder at vælge imellem for at blive fri for alderssynet.

Den samme metode som ved grå stær

Metoden, der bruges til at indsætte de nye linser, kaldes en linseudskiftning eller RLE (Refractive Lens Exchange). Øjets naturlige linse fjernes og erstattes af en ny, kunstig linse, der holder livet ud. Det er den samme metode, der anvendes ved grå stær-operationer, som i øvrigt er en af ​​de mest almindelige operationer i verden.

Forskellige linsetyper

En monofokal linse har én styrke. Normalt vælger du at få et godt syn på afstand og supplere med læsebriller for at se godt på nært hold.

For dem, der ønsker at undgå at læsebriller, anbefales en linseudskiftning med en multifokal linse. Med en multifokal linse får du et godt syn på både afstand og nært hold.

Ved grå stær indsætter vi normalt en monofokal linse, men mange af vores kunder vælger en multifokal linse i stedet, når det er muligt. Det korrigerer deres synsfejl og giver dem godt syn på nært hold, mellemlang og lang afstand. Uanset hvilken type linser du vælger, tager en linseudskiftning kun cirka 15 minutter pr. øje.

Tager ingen unødvendige risici

Det er naturligt at føle en vis nervøsitet før en operation, især når det kommer til noget så vigtigt og følsomt som øjnene. Alle øjne er unikke, og derfor foretager vi en omfattende undersøgelse for at finde frem til den kirurgiske metode, der passer den enkelte bedst. Vi afviser hver femte, der kommer til os med drømmen om at blive fri for briller og linser. Vi opererer aldrig, hvis vi finder noget, der kan udgøre en unødvendig risiko.

Download din brochure nu!

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Hvilke synsfejl findes – og hvordan korrigerer vi dem?

Hvilke synsfejl findes – og hvordan korrigerer vi dem?

Øjet er et meget komplekst organ, og der er mange faktorer, der kan påvirke dets sundhed og kvaliteten af synet. Med hensyn til synsfejl findes der primært fire typer: nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og alderssyn.

Læs mere
Information i forbindelse med covid-19

Information i forbindelse med covid-19

Memira er en speciallægepraksis, derfor er alle vores klinikker åbne. Vi følger løbende myndighedernes udmeldinger og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt besøge vores klinikker.

Læs mere
Tilgængelighed hos Memira

Tilgængelighed hos Memira

At opleve friheden uden briller og linser er noget, vi i Memira ønsker at kunne tilbyde så mange mennesker som muligt. Hvis du har en øjensygdom, eller er din synsfejl ikke stabil, så siger vi nej tak til at opererer.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book