Memiras historie

Hos Memira har vi arbejdet med synskorrigerende behandlinger i over 20 år. Firmaet blev grundlagt af nogle erfarne optikere og læger, som havde store visioner om en verden uden synsfejl.

Dansk Synskirurgi og Norsk Synskirurgi

I 1990 foretog Bjart Dysthe den første øjenlaser operation i Skandinavien. Teknikken var dengang helt ny. I 1987 var det første gang, at det var muligt at anvende lasermaskiner til kommerciel brug på verdensplan, og i 1990 kom muligheden til Norge. Bjart Dysthes firma, Norsk Synskirurgi, blev hurtig frontløber indenfor synskorrigerende kirurgi. I løbet af nogle få år, efter opstarten i 1990, indgik Bjart Dysthe et samarbejde med Dansk Synskirurgi og efterfølgende også med det svenske Opticare i Uppsala. Herfra foretog han øjenlaserbehandlinger i både Danmark og Norge, og på samme tid oplærte han erfarne øjenlæger indenfor laserteknikken. n.

Opticare

Opticare blev grundlagt i 2004 i Uppsala af Jörgen Ringman, en entreprenør med en uddannelse fra (KTH) Karolinska Instituttets Optikeruddannelse og Handelshøjskole. Jörgen drømte faktisk om at blive pilot, men det kunne ikke lade sig gøre pga. hans dårlige syn. En af grunden til den store interesse for synet opstod, var præcis dette. Jörgen ville gerne hjælpe andre med dårligt syn på den bedst mulige måde. På dette tidspunkt var det kun læger, som arbejdede indenfor synskorrigerende kirurgi. Jörgen fandt dog hurtigt ud af, at en optiker havde et bedre og mere dybdegående kendskab til synet som fagområde, hvorimod lægerne var eksperter på selve øjet. Med andre ord – to forskellige fagområder, som burde arbejde sammen for at skabe de bedste resultater for den enkelte patient. Hans idé bag Opticare var at lade optikerne foretage de nødvendige undersøgelser og beregninger, som der kræves inden en synskorrigerende operation, mens øjenlægen, som er specialiseret i kirurgi, udfører selve behandlingen. På denne måde var det muligt, at patienterne kunne få den bedste behandling under hele forløbet.

Memiras blev grundlagt

Jörgen og Bjart fik hurtigt stor succes. Antallet af klinikker og læger som gennemførte øjenlaser i Danmark, Norge og Sverige oplevede en stor vækst. I 2007 besluttede ejerne sig for, at det var på tide at samle alle deres erfaringer og kompetencer, som var blevet indsamlet siden 1990. De besluttede sig derfor for, at det skulle være ét fælles skandinavisk selskab; Memira.
I slutningen af 2007 startede man så småt med at kunne tilbyde linseudskiftninger. Det var et helt nyt og revolutionerende produkt til alle dem, som havde fået alderssyn. Samtlige kirurger hos Memira havde foretaget tusindvis af grå stær operationer på offentlige sygehuse, inden de blev ansat hos Memira. Præcis derfor havde Memira den rette erfaring og kompetencer til at tilbyde denne revolutionerende metode, linseudskiftning (RLE). Ved en linseudskiftning (RLE) er det præcis samme kirurgiske indgreb, der foretages, som ved en grå stær operation. Forskellen ligger i, hvilken type linse man sætter ind i øjet. Det kunne være en linse, som gør synet klart igen eller også kunne det være en linse med optiske kvaliteter ud fra den enkeltes persons synsfejl. Præcis dette tilbyder Memira ved en linseudskiftning (RLE).

Memira i dag

Memira har nu i 10 år hjulpet mere end 100.000 personer i Danmark, Norge og Sverige med at leve livet – uden briller og linser. Både Bjart og Jörgen er fortsat aktive i Memira, men i dag har de mange flere kollegaer og et gennemarbejdet kvalitetssystem, som er baseret på al den erfaring, de har samlet gennem tidens løb. Alt dette er gjort for at kunne sikre så mange som muligt en tryg synskorrigerende operation.

Spørgsmål?

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00