Jacob Riising

Arbejde:

TV-vært og forfatter

Synsfejl:

Alderssyn

Behandling:

Linseudskiftning (RLE)

Da Jacob Riising var i starten af de tredive, kunne han mærke at hans syn var begyndt at blive forværret, når han skulle læse tæt på. Det var især, når han sad foran computeren, skulle læse en bog samt når han var på sin telefon. Derfor tog han kontakt til Memira.

“At kunne smide brillerne, har været en glæde i både mit arbejds – og privatliv”

Til at starte med synes Jacob egentlig, at det er sjovt at skulle ud og finde en brille, og derved se og opleve hvordan man ville se ud med en læsebrille på. Men ret hurtigt oplevede han, at det i hans dagligdag var irriterende at skulle bruge briller.

Lost uden briller

Jacob Riising tog fat i Memira efter han havde set en reklame og fordi, han synes det var blevet irriterende at skulle have brillerne af og på ”Hvis jeg glemte mine briller, så var jeg fuldstændig lost”

Jacob fortæller at han forud for operation, var en lille smule nervøs, men ikke mere end hvis han f.eks. skulle have været til tandlægen. ”Det var enormt trygt og roligt” ”Jeg fik hele tiden forklaret, hvad der ville komme til at ske”

Det står knivskarpt

Efter operationen blev Jacob kørt hjem. Da han kom hjem, tog han en lang lur, da han var træt efter den beroligende pille man får forud for linseudskiftningen. Da han vågende, tog han som det første hans mobiltelefon frem. ”Jeg er jo vant til at have den holdt helt ud i strakt arm og der tænkte jeg med det samme, shit det virkede da ikke” lige indtil, at det går op for ham, at han skal ændre sin gamle vane og tage armen ind til nært hold. ”Så da den røg derind hvor man normalt kigger på telefonen, der kunne jeg med det samme se, det stod bare knivskarpt”

Positiv indvirking på mit liv

Jacob fortæller hvordan hans linseudskiftning har haft en positiv indvirkning på både hans arbejdsliv men også hans privatliv. ”Før der skulle jeg hele tiden have mine briller af og på” ”Jeg kunne ikke sidde særlig lang tid foran en computer, fordi det var irriterende med briller. Særligt fordi jeg lagde dem rundt omkring og så ikke kunne finde dem. Jeg tror jeg var oppe på 10 par læsebriller som lå rundt omkring, som jeg blev ved med at smide væk” Efter hans linseudskiftning skulle Jacob lige vænne sig til, at han nu kunne læse en sms og sidde foran en computer helt uden briller.

Glæden ved at kunne smide brillen

”Når jeg kørte bil, kunne jeg faktisk ikke altid se hvor hurtigt jeg kørte. Det lyder farligt, det kunne jeg selvfølgelig godt, men jeg skulle virkelig koncentrere mig når jeg kørte bil” Jacob forsætter og fortæller at ”det at kunne smide brillerne har virkelig været en glæde for ikke bare mit arbejdsliv, men også mit privatliv.

Før operationen havde Jacob et rigtig godt afstandssyn, hvilket han efter operationen var bange for om han ville miste. ”Jeg nåede lige at tænke har jeg så mistet det” men her lidt over en måned efter er det kommet tilbage. Så nu er mit øje, i hvert fald som jeg kan huske det, præcist som da jeg var 25 år” afslutter Jacob.

Er du interesseret i at vide mere om linseudskiftning samt hvordan vi kan hjælpe dig slippe for bøvlet med briller og linser, så læs mere her.

Jacob Riising er blandt andet kendt fra TV, hvor han I mange år, har lavet børneprogrammer for DR og senere som vært på bl.a. Dansk Melodi Grand Prix. Jacob er også forfatter til flere børnebøger her i blandt Karmaboy og Tro på det Theo. 

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Jesper Høvring

Jesper Høvring

Dressmaker og designer

Jesper begyndte for en 5-6 år siden at bruge læsebriller, da han kunne mærke at hans syn var blevet gradvist dårligere, især når han skulle se noget tæt på. Til at starte med, valgte Jesper de helt billige briller, men gik så over til briller med glidende overgang.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK
Simone Engbo Hansen

Simone Engbo Hansen

Selvstændig kommunikationsrådgiver

For cirka 3,5 år siden, mens Simone Engbo var på ferie, ændrede hendes syn sig. ”Det var som om, at mit fokus fra den ene dag til den anden gled væk fra mig.” ”Jeg følte at jeg gik fra 3D til 2D og fra den ene dag til den anden skulle jeg have briller.” Oplevelsen var voldsom og Simone Engbo måtte forbi en øjenlæge for at sikre, at der ikke var noget alvorligt galt. Allerede 6 mdr. efter hun havde fået briller, måtte hun investere i nogle nye, da hendes syn var forværret.

Synsfejl: Nærsynethed
Behandling: FS-LASIK