Marie Plum

Arbejde:

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Synsfejl:

Bygningsfejl

Behandling:

FS-LASIK

Marie Plum

Marie Plum begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.  

Marie Plum er 39 år gammel og arbejder til daglig som kommunikationsansvarlig i NGO´en Fri af Misbrug Familierådgivning. Marie elsker, at hendes arbejde handler om at gøre en forskel og hjælpe børnefamilier, hvor mor eller far har et misbrug og gerne vil ud af deres afhængighed. Hvis deres rådgivningstelefon ringer, så ved Marie, at hun har gjort sit arbejde godt. 

Hvorfor Marie valgte en øjenlaser operation 

Marie havde hørt, at det ikke gav mening at få en operation så sent i livet. At hun alligevel ville behøve læsebriller snart. Så hun overvejede meget, om det overhovedet gav mening for hende at få en øjenlaser operation. 

Marie Plum var til tjek flere gange hos Memira. Det skyldtes, at hun havde kompenseret for hendes bygningsfejl i så mange år, at det var svært at vurdere, HVOR slem den var. Samtidig arbejdede hendes alder også imod hende. Men da hun ved en undersøgelse fik konklusion på hvor slem hendes bygningsfejl faktisk var (minus 3,5), valgte Marie at booke tid til en øjenlaser operation. Marie fik beskeden om, at det ville gøre en enorm forskel for hende at slippe for den bygningsfejl og i fremtiden kun ville behøve læsebriller. ” Og det var virkelig fedt, at de var så kritiske til forundersøgelserne. At de ikke bare gik i gang med det samme, men tog en nøje vurdering af, om en operation var vejen frem eller ej. Det gav mig et indtryk af, at faglighed har højere værdi end indtjening hos Memira.” 

Dagen for operationen samt tiden efterfølgende.

”Jeg var selvfølgelig pisse nervøs. Jeg havde hørt mange historier fra andre om, at det er ganske ubehageligt, og at det lugter mærkeligt under operationen. Så jeg rystede af skræk, inden jeg skulle ind på operationsstuen. Men jeg nåede jo dårligt at køre mig selv op, før de søde damer sagde, “Nu er du færdig”..! Jeg var tæt på at udbryde, “var det bare det??” For jeg havde hverken bemærket noget synderligt ubehageligt (udover min egen angst) eller lugtet noget mærkeligt. Så jeg indså, at jeg ikke havde haft noget at frygte!”

Marie havde lidt over en uge, hvor hun så rigtig dårligt og faktisk ikke turde køre bil. Marie fortæller at hun havde tørre øjne, og dråberne hjalp slet ikke nok. ”Memira var søde at tage mig ind til et tjek og kunne se, at alt var, som det skulle være. Og så gav de mig noget gel til øjnene, der fugter langt mere end dråberne. Og DET gjorde virkelig en forskel! Kort efter kunne jeg se helt perfekt”.

Det bedste ved at have fået en øjenlaser operation?

”Åh, hvor skal jeg starte…! Jo, det allerbedste er, at jeg ikke længere har noget i mit synsfelt, som ikke bør være der. Støv, fedtede fingre, snavs, dug, sved, regn. Ja, og ikke mindst brillestel! Så meget der hele tiden forstyrrede mit syn og faktisk forringede min livskvalitet, fordi det generede mig. KONSTANT. At slippe for det og faktisk bare kunne se helt klart og rent og uden forstyrrelser, DET er en kæmpe gave. En kæmpe opgradering af livskvalitet. ”

Det som overraskede Marie ved selve operationen var 

”At den var så nem og hurtig, og at udbyttet samtidig er så markant og livsforbedrende. Det er helt vildt.”

 ”Det er overhovedet ikke slemt. Hvad, der er slemt, er at gå gennem hele livet med alt det bøvl, briller og linser giver dig. Det er slemt! 

Vigtigheden ved et godt syn.

Til daglig sidder Marie foran en computer rigtig meget, og ” det dur ikke at få ondt i hovedet, og at skulle koncentrere sig unødvendigt meget.” Derudover dyrker Marie også basket i sin fritid, og her fortæller Marie at det nærmest er umuligt at have briller på. ”Det kan ikke tælles, det antal gange jeg har fået en bold lige på brillen, eller det antal gange de er gledet af pga sved. Totalt træls! ”

”Alt føles bare lettere. Netop fordi jeg ikke behøver at tænke over mit syn. Det fungerer bare! Jeg behøver ikke tænke over, hvor mine briller eller solbriller er, hvor mine pudseklude og sprit er, hvor mine itui er. Mit syn kræver ikke en taske fuld af udstyr og tid på hele tiden at pudse og rense. Det føles helt fantastisk!”

”Jeg var så hamrende træt af mine briller. Det var ikke ud af forfængelighed, for egentlig så jeg ret godt ud med briller. Det var alt det bøvl og besvær jeg havde med dem, som gjorde, at det påvirkede hver eneste dag negativt.”  

Prisen vs. Livskvalitet.

Det er 300 procent pengene værd!! Tænk hvad vi ikke smider penge efter af ligegyldige ting, bare for at få en lille smule mere livskvalitet. En lille ekstra følelse af lykke. Ure, tasker, middage, rejser. Her får du så ufattelige mængder livskvalitet på bare få minutter- og det holder væsentligt længere end en weekendtur til London.  

Marie Plum

Arbejde:
Selvstændig kommunikationsrådgiver

Synsfejl:
Bygningsfejl

Behandling:
FS-LASIK

Alder ved operation:
39 år

Book tid

Se ledige tider og book en forundersøgelse, der giver svar på om du kan slippe for briller og linser.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

”Alt føles bare lettere. Netop fordi jeg ikke behøver at tænke over mit syn. Det fungerer bare!”

Vi har valgt og anbefaler Memira!

Palle Strøm

Palle Strøm

Slagtermester

Palle Strøm som til daglig leder og driver Læsø Slagteren, har oplevet en markant forandring i sit liv efter at have gennemgået en LASEK operation hos Memira i Aalborg i 2023.

Synsfejl: Nærsynet
Behandling: LASEK
Lena Høvring

Lena Høvring

Projekt manager

Efter at have kæmpet med en tiltagende nødvendighed for briller siden 2019, tog Lena skridtet til at udforske alternativer, som kunne tilbyde hende en permanent løsning. Hendes rejse med Memira, er ikke kun en fortælling om synsforbedring, men også om den tryghed og professionalisme, som hun mødte gennem hele processen.

Synsfejl: Alderssyn
Behandling: Linseudskiftning (RLE)
Marie Plum

Marie Plum

Selvstændig kommunikationsrådgiver

Marie begyndte at bruge briller som 25 årig, da hun studerede. Hun sad længe foran computeren og tekstbøger og fik spændingshovedpine ret ofte, indtil hun gik til en optiker. Her fandt hun ud af, at hun havde en temmelig slem bygningsfejl, som hun kompenserede for ved at spænde øjenmuskulaturen. Med briller kunne hun endelig slappe af. Men grundet bygningsfejlen var kontaktlinser ikke en mulighed.

Synsfejl: Bygningsfejl
Behandling: FS-LASIK