Øjenlaser. Hvilken metode skal man vælge?

Øjenlaser: Hvilken metode skal man vælge?

Er du træt af briller der dugger eller bliver fedtet til i løbet af dagen? Eller måske du har problemer med dine kontaktlinser, der er svære at skifte eller gener dine øjne?

Så skal du måske overveje en øjenlaseroperation. Men hvad skal du egentlig vide om øjenlaser og hvordan vælger du den bedste egnede behandling af dine øjne?

Mange er nysgerrige for at vide om en synskorrigerende behandling gør ondt. Hør med når vores optiker Nina Jensen besvarer dette spørgsmål og fortæller mere omkring øjenlaser.

Med øjenlaser kan vi korrigere bygningsfejl, nærsynethed og langsynethed. Vi anbefaler denne behandling til personer mellem 18-45 år. 

Første skridt på vejen

Første skridt til et liv fri for briller og linser er en forundersøgelse hos vores optiker. Ved din forundersøgelse finder vi ud af, om dit syn er stabilt og har været stabilt de seneste år. Her foretager vi også en grundig gennemgang af din sygehistorik for at sikre, at der ikke er andre sygdomme, der kan påvirke synet, såsom diabetes og glaukom (grøn stær). Vi tilbyder ikke øjenlaserbehandling under graviditet eller igangværende amning, her må man vente til min. 3 mdr. efter endt amning. Vi udfører omhyggelige øjenundersøgelser, heriblandt måling af tykkelsen på dine ​​hornhinder. Disse målinger er med til at vurdere om vi kan tilbyde dig en øjenlaser operation.

Hos Memira tilbyder vi tre former for øjenlaser, men den mest almindelige er FS-Lasik.

FS-LASIK

FS-LASIK er en meget sikker og for de fleste også en helt smertefri operation med meget kort helingstid. På grund af den hurtige helingsprocess, er det denne metode, som vi anbefaler de fleste af vores kunder. Med FS-LASIK kan vi korrigere synsfejl mellem -10 og +2. Har du bygningsfejl ned til – 6 så er dette også muligt at korrigere. For at kunne lave en FS-LASIK er det en forudsætning, at dine hornhinder er tilstrækkeligt tykke.

Metoden indebærer, at der laves et tyndt låg i hornhindens yderste lag ved hjælp af en såkaldt femtosekundlaser, som herefter løftes til siden. Dernæst korrigerer laseren krumningen og derved synsfejlen på hornhinden og flappen foldes derefter tilbage. Du kan se umiddelbart efter operationen, og de fleste kan gå på arbejde som normalt allerede næste dag.

Positionen af ​​både øjet og pupillen overvåges med et kamera, et såkaldt eye-tracking system som betyder, og hvis øjet bevæger sig for meget, stopper laseren automatisk og fortsætter derefter proceduren fra den position, hvor øjet fokuserer korrekt – det er helt sikkert.

Det er ikke alle øjne eller synsfejl der egner sig til en øjenlaser operation. Den er hovedsageligt velegnet til dem mellem 18 år og op til omkring 45 år, altså før den naturlige linse i øjet er blevet stiv, den såkaldte presbyopi eller alderssyn, som vi kan korrigere med en linseudskiftning.

LASEK

LASEK kan anvendes som operationsmetode, hvis det ved forundersøgelsen af dine øjne viser sig, at dine hornhinder er for tynde til at kunne få lavet en FS-LASIK. Med LASEK kan vi korrigere nærsynethed ned til -7. Har du en bygningsfejl (astigmatisme) ned til – 6, så kan vi også korrigere denne med en LASEK. Med en LASEK kan vi rette de samme synsfejl som med en FS-LASIK, men helingsperioden er længere og der forekommer mere ubehag ved denne behandlingsform.

Ved denne metode anvendes en svag alkoholopløsning på hornhindens overflade i ca. 20 sekunder. Derefter føres hornhindens yderste lag til siden og synsfejlen korrigeres ved hjælp af laseren. Når synsfejlen er blevet korrigeret, føres hornhindens yderste lag tilbage på plads, hvor det fungerer som en form for plaster, der fremmer helingen.

Trans-PRK

En Trans-PRK (også kaldet no-cut) anbefales, hvis det ved forundersøgelsen viser sig, at en FS-LASIK ikke er muligt grundet af dine hornhinders udformning. Trans-PRK kræver en længere helingstid og gør mere ondt end en FS-LASIK, men det endelige resultat bliver lige godt, uanset hvilken metode der anvendes

Denne operationsmetode er berøringsfri idet hornhindens yderste cellelag fjernes ved hjælp af laseren. Laseren former herefter den forreste del af øjet, så synsfejlen korrigeres.

Hos Memira vælger vi altid den behandlingsform, der passer bedst ud fra resultaterne af dine målinger sammen med, hvad der passer til dit arbejdes – og fritidsliv.

Om du skal have foretaget en FS-Lasik, Lasek eller Trans-PRK kan du forvente at opnå det samme slutresultat, det er kun operationen og helingstiden, der er forskellig.

Vi håber, at dette blogindlæg har hjulpet dig til at forstå mere om øjenlaseroperationer

Du er altid velkommen til at ringe til os på 88 80 28 00 for at booke en gratis forundersøgelse og høre mere om hvilken øjenlaser operation der passer bedst til dig. Du kan også book din tid online her.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål