7 myter om øjenlaser

Du har måske hørt om øjenlaser og er lidt usikker på, om alt, hvad du har hørt, er sandt?

Det er en personlig beslutning af afgøre, om øjenlaseroperationer er det rigtige for dig, men den bør træffes på baggrund af fakta, frem for fiktion. Så lad os aflive et par myter med fakta om øjenlaserkirurgi.

Myte 1: “Øjenlaseren er varm”

Når du tænker på laser, er det kun naturligt at tænke på science fiction og antage, at de er brandvarme. Faktisk er laserne, der anvendes under øjenlaseroperationer, kolde. Du kan også have hørt, at der er en brændt lugt under operationen, men dette skylde blot, at kulatomer udledes i luften af laseren, og det er ikke noget at være bekymret for.

Myte 2: ”Øjenlaser er smertefuld”

Et af de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med en øjenlaseroperation er, om det kommer til at gøre ondt. Faktisk vil du i de fleste tilfælde ikke mærke noget under selve indgrebet, eftersom du får bedøvende dråber. I et par dage efter operationen kan du opleve lidt ubehag, men det går hurtigt over, når dine øjne heler. 

Myte 3: ”Øjenlaserkirurgi er ikke permanent”

De forandringer, der foretages på din hornhinde under øjenlaseroperationen, er permanente. Dit syn kan dog stadig ændre sig, når du bliver ældre, præcis som hvis du ikke have fået behandling. Derfor kan der opstå behov for en ny operation i forbindelse med, at du begynder at få alderssyn længere fremme i livet.

Myte 4: ”Øjenlaser forhindrer operation for grå stær”

Hvis du får en øjenlaseroperation, vil du ikke kunne blive opereres for grå stær senere senere i livet. Dette er ikke rigtigt. Øjenlaseroperationen forhindrer dig ikke i at blive opereret for grå stær, hvis du har brug for det.

Myte 5: ”Øjenoperationer med laser kan gøre mig blind”

Øjenlaseroperationen påvirker kun øjets forreste flade. Store komplikationer er ekstremt sjældne, og hidtil er der ikke forekommet nogen tilfælde af blindhed efter, at millioner af indgreb er foretaget over hele verden.

Myte 6: ”Hvis øjenlaseroperationer går galt, kan man ikke gøre noget for at rette op på det”

Igen er dette ikke sandt. I det usandsynlige tilfælde, at resultatet ikke bliver som forventet, kan vores kirurger udføre yderligere behandling for at hjælpe dig med at opnå det ønskede resultat.

Myte 7: ”Øjenlaserkirurgi er kun for personer med nærsynethed”

Dette er ikke rigtigt. Faktisk kan øjenlaserkirurgi også korrigere langsynethed og bygningsfejl med stor succes.

Vi håber, at dette blogindlæg har hjulpet dig til at forstå mere om øjenlaseroperationer. Har du flere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 88 80 28 00.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål