Allergi (allergisk conjunctivitis)

Allergi eller allergisk conjunctivitis er en form for øjenbetændelse, som kan opstå, når dine øjne kommer i kontakt med et allergen. Disse allergener kan blandt andet være pollen, støvmider eller pelsdyr. Ved allergisk conjunctivitis bliver øjnene røde, klør og løber i vand. Det er irriterende, men oftest ganske ufarligt, som kan lindres med øjendråber og piller.

Konjunktivit er en betændelse i øjets bindehinde, som gør at øjet bliver rødt og irriteret.

Allergener kan fremkalde reaktioner i øjets slimhinde, hvilket kan udvikle betændelse. Dette kaldes for allergisk conjunctivitis eller allergisk slimhindebetændelse. Det er som nævnt en ufarlig tilstand, som ikke forårsager nogle skader på øjet eller synet.

Årsager til allergisk conjunctivitis

Der sker det, at øjet reagerer på et stof, som kroppen opfatter som en trussel/faresignal. For at beskytte sig selv begynder kroppen at udskille et stof, som aktiverer kroppens immunforsvar, der forsvarer kroppen. Dette stof kaldes for histaminer, og er det som giver symptomer på en allergisk conjunctivitis. Denne allergiske reaktion er en overfølsomhedsreaktion, som kan opstå hos personer, der ikke tidligere har oplevet nogle former for allergier.

Normale allergener som øjet reagerer på er pollen og pelsdyr, men en allergisk reaktion kan også opstå ved støv eller kontakt med kemiske stoffer.

Symptomer på allergisk conjunctivitis

En allergisk conjunctivitis gør, at slimhinden bliver rød og hævet. Øjnene kan løbe i vand, svie og klø ganske meget. Kløen er det mest karakteristiske symptom på en allergisk conjunctivitis, sammenlignet med en betændelsestilstand fremkaldt af andre årsager.
Lysfølsomhed er også et symptom, der kan forekomme ved en allergisk conjunctivitis.

Behandling af allergisk conjunctivitis

Oplever du problemer med allergisk conjunctivitis? Så book en konsultation hos Memira private øjenlæger.

Symptomerne kan ofte lindres med allergihæmmende øjendråber eller piller, som kaldes antihistaminer. Pollenallergi har kun brug for behandling i pollensæsonen. Reaktioner på pelsdyr, støv og skimmelsvamp kan opstå når som helst på året, men kræver ikke altid behandling.
Det bedste du kan gøre, for at forebygge en allergisk conjunctivitis er at undgå kontakt med de stoffer, som du er bekendt med, at du ikke kan tåle.

Book tid – Øjenlæge

Book tid til konsultation hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00