Hos Memira tilbyder vi dig grå stær operation med kort ventetid.

Grå stær operation

Hos Memira tilbyder vi grå stær operation med kort ventetid. Tilstanden behandles kirurgisk ved at fjerne den uklare linse og erstatte den med en kunstig, gennemsigtig linse. Vi har kort ventetid og fleksible åbningstider, og kan som regel tage imod patienter inden for et par uger.

Hvad koster en privat finansieret grå stær operation?

Frem til og med den 30 juni 2024 tilbyder vi forundersøgelse, grå stær operation samt efterfølgende kontrol til 19.500 DKK. Der er mulighed for at opgradere valget af linser, så du samtidig kan slippe for bøvlet med briller og linser. Spørg om muligheden for opgradering, når du booker din operation.

Har du allerede fået konstateret grå stær, kan du blive behandlet for grå stær hos Memira private øjenlæger. Vi er landsdækkende med  klinikker i København, Århus, Ålborg og Kolding.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har grå stær, kan vores øjenlæger i Memira – Øjenlægernes Hus i København, Kolding, Århus eller Aalborg afklare dette. En udvidet undersøgelse samt konsultation koster 1200 kr – Book her.

Hvad er en grå stær (katarakt)?

Grå stær gør ikke ondt, men det forringer synet på sigt. De mest normale symptomer er, at dit syn bliver mere og mere sløret. Farver kan også blive mere utydelige og synes gulbrune. Evnen til at se i mørke bliver også vanskeligere, og du kan blive mere sart overfor stærkt lys.

I takt med at din linse bliver mere grumset og uklar, bliver dit syn gradvist dårligere. Forløbet kan tage alt fra et par måneder til flere år.

Almindelige symptomer på grå stær:

  • Diset og sløret syn
  • Nedsat farvesyn (farver kan opfattes som gulbrune)
  • Let at blive blændet
  • Følsomhed over for skarpt hvidt lys
  • Du ser dobbelte eller svagere konturer
  • Nedsat nattesyn

Er grå stær arveligt?

For at finde ud af, om du har grå stær, er første skridt ofte en almindelig øjenundersøgelse, hvor øjenlægen vurderer dit syn ud fra, hvor små bogstaver du kan se på en tavle. Det næste trin er, at øjenlægen undersøger øjets linse med et øjenmikroskop.

Derfor får man som regel øjendråber, der udvider pupillen, hvilket kan være nødvendigt for at visse dele af øjet kan undersøges ordentligt. Undersøgelsen gør ikke ondt og de fleste oplever det ikke som ubehageligt, men lyset fra øjenmikroskopet kan være relativt stærkt.

Operation af grå stær

Der er ingen medicin som kan afhjælpe, hvis du har fået konstateret grå stær. Men en grå stær operation kan helbrede sygdommen fuldstændigt. En god tommelfingerregel er, at blive opereret for grå stær, når du er generet af gradvis forringelse af dit syn eller undlader at gøre ting, du ellers ville gøre. Under operationen anvendes lokalbedøvelse, og øjets uklare linse erstattes med en ny, kunstig linse.

Opgrader linsen ved din grå stær operation og bliv fri for briller og linser

Hvis du skal opereres for grå stær, har du mulighed for at foretage en opgradering og vælge en mere avanceret linse – dette kaldes en linseudskiftning. En speciallinse, der ud over at fjerne din grå stær også korrigerer synsfejl som alderssyn og bygningsfejl.

Forskellen på en standard linse og en speciallinse

Ved en normal grå stær operation fjernes den gamle linse og erstattes af en ny, klar linse. Denne linse fjerner din grå stær og korrigerer enten nærsynethed eller langsynethed. Du vil altså stadig have behov for briller efter operationen.

For at reducere behovet for briller, og dermed øge din livskvalitet, kan du vælge en mere avanceret linse i forbindelse med din grå stær operation. Denne linse kan tilpasses dit syn, så den korrigerer alle dine synsfejl; bygningsfejl, langsynethed, nærsynethed og alderssyn – du vil altså komme til at se godt på alle afstande – uden briller og linser.

Hvilke speciallinser er der?

Monofokal torisk linse: En linse, der er specielt tilpasset til at korrigere bygningsfejl og giver dig godt syn på afstand. Du skal dog stadig bruge læsebriller for at se godt på nært hold.

Multifokal linse: En linse med flere styrker, der korrigerer synet, så du ser godt både på afstand og nært hold.

Multifokal torisk linse: En linse med flere styrker, der også korrigerer bygningsfejl. Med denne linse får du godt syn på alle afstande.

Hvad koster en grå stær operation?

Hos Memira private øjenlæger tilbyder vi forundersøgelse, operation samt efterfølgende kontrol til 29.900 kr. for en standard linse. Såfremt du ønsker at opgradere linsen, så du slipper for bøvlet med briller og linser, kan du tale med vores øjenlæge omkring muligheden samt prisen for dette.

Efter operation

Det er normalt, at øjet føles irriteret og du kan opleve sløret syn og bevægelige prikker/streger i synsfeltet, det kan også føles som om, at du har grus i øjnene. Dette bliver for hver dag bedre samtidig med at synet bliver skarpere. Øget lysfølsomhed kan også forekomme, dette kan dæmpes med et par solbriller. De fleste, der arbejder, kan gå på arbejde dagen efter operationen. Hverdagsaktiviteter, såsom gåture, madlavning eller gang på trapper er ikke noget problem, men undgå fysisk krævende aktiviteter i de første 2-3 uger.

Nogle oplever en øjeblikkelig forbedring af synet efter indgrebet, mens andre må vente et par dage eller uger, før de ser bedre. Dette er helt normalt, da hjernen skal lære at se igennem den nye optik. Hastigheden hvorved denne læring sker, er individuelt fra person til person.

Du kan leve som normalt efter operationen. Dog skal du være ekstra opmærksom på den gode hygiejne samt undgå at trykke eller gnide øjet i de første par uger. Undgå også tung fysisk anstrengelse i en uge. Øjet bliver ikke beskadiget af at læse og se fjernsyn. Du bør dog vente et par uger med at bruge øjenmakeup og også undgå at bade i havet eller svømmehal i et par uger. Eventuelt behov for sygemelding afgøres ved samtale med læge.

Sundhedsforsikring

Vi samarbejder med de fleste forsikringsselskaber. Har du en sundhedsforsikring, enten privat eller gennem dit arbejde, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab med henblik på at få godkendt undersøgelse og behandling hos Memira. Er du ikke dækket, kan du altid rette henvendelse alligevel mod en egenbetaling. 

Vi har meget kort ventetid, faktisk kan du som regel komme til øjenlægen allerede samme dag.
Læs mere om Memira og forsikring.

Du finder os her:

Såfremt du har mistanke om grå stær,  nedsat syn eller anden øjensygdom, er du altid velkommen til at booke en konsultation på vores hjemmeside eller kontakte os på tlf. 88 80 28 00. Pris for en udvidet undersøgelse samt konsultation er 1200 kr. 

Memira er landsdækkende med øjenlæge klinikker i København, Kolding, Århus og Ålborg. Du kan læse mere om vores klinikker her.

Øjenlæge København – Øjenlægernes Hus
Store Kannikestræde 16
1169 Kbh K

Øjenlæge Kolding
Gråbrødregade 6
6000 Kolding

Øjenlæge Århus
Margrethepladsen 2, plan 2.
8000 Aarhus

Øjenlæge Ålborg
Vestre Havnepromenade 9,
9000 Aalborg

Ofte stillede spørgsmål om operation for grå stær: