Dermatochalasis – overskydende hud på øjenlågene

Dermatochalasis er i de fleste tilfælde en aldersrelateret tilstand, hvor der er dannet overskydende hud på øjenlågene på grund af nedsat elasticitet i huden. Den overskydende hud bidrager til et mere træt udseende, og problemerne er normalt hovedsagelig kosmetiske, men i nogle tilfælde kan tilstanden også påvirke synet. Dermatochalasis kan behandles med øjenlågskirurgi for at genskabe øjenlågenes oprindelige form.

Årsager til dermatochalasis

Når huden ældes, bliver den tyndere og mister noget af sin elasticitet og spændstighed. Fordi huden på øjenlågene er relativt tynd fra starten, kan aldring medføre, at der opstår overflødig hud på øjenlågene.

Symptomer på dermatochalasis

Både de øvre og nedre øjenlåg kan se posede ud, hvis fedtvævet buler udad. Disse forandringer kan ofte få dig til at se mere træt ud, og problemerne er som regel primært af kosmetisk karakter. I nogle tilfælde kan den overskydende hud på det øvre øjenlåg dog påvirke synet, fordi øjenlågets hud hænger så meget ned, at det skygger for en del af synsfeltet. Du kan også få hovedpine, hvis du løfter øjenbrynene eller rynker panden for at kunne se bedre.

Behandling af dermatochalasis

Med øjenlågskirurgi kan man fjerne overskydende hud og muligvis endda overskydende fedt, hvilket resulterer i, at øjenlågene genvinder deres oprindelige form, og du ser mere frisk ud.

Operationen finder sted under lokalbedøvelse, hvor begge øjenlåg opereres på samme tid. Øjenlågskirurgi tager cirka 40 minutter.

Memira – Øjenlægernes Hus foretager øjenlågskirurgi. Du skal først til en konsultation hos en af vores dygtige private øjenlæger. Book din tid

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til en udvidet undersøgelse hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00