Børns syn

Hos Memira tilbyder vi konsultationer hos vores private øjenlæger – uden ventetid. Vi har stor erfaring med børns syn, heriblandt forundersøgelse, diagnosticering og behandling af børn med synsproblemer. Hos børn er det ekstra vigtigt at opdage synsproblemer tidligt, da øjet og synet er under udvikling.

Vi har tilknyttet øjenlæger, optikere og forskellige specialister, hvorfor vi kan opdage synsfejl og andre synsproblemer på et tidligt tidspunkt.

Har mit barn et godt syn?

Som forældre kan det nogle gange være svært at vide, om ens barn har nedsat syn, da børn er gode til at kompensere for deres syn. Såfremt der kun er nedsat syn på det ene øje er der ofte ingen symptomer.

Nedenfor, finder du en oversigt over hvordan du som forældre kan være med til at opdage, hvis der er noget galt med dit barn syn:

  • Dit barn tager ting tæt op til ansigtet
  • Klager over hovedpine
  • Holder sig for det ene øje når de læser
  • Blinker meget eks. når de læser
  • Kniber øjnene sammen
  • Skeler eller har svært ved at se TV eller tavlen i skolen

Det er vigtigt at følge barnets synsudvikling for jo ældre barnet bliver, des vanskeligere bliver det for barnet at genvinde et godt syn. Alle børn i Danmark tilbydes synstjek ved 4-års og ved 5-årsundersøgelse hos egen læge, samt ved skolestart. Hvis man har mistanke om en synsnedsættelse hos barnet, ellers hvis barnet skeler, bør man dog altid få undersøgt barnets syn. Dette kan ske hos praktiserende læge, øjenlæge eller skolesundhedsplejersken.

Som forældre kan man være med til at opdage, om ens barn udvikler et godt syn på begge øjne.

Det er svært at foretage en rigtig synsprøve før barnet er omkring tre år gammelt, men læg mærke til, hvordan barnet bevæger sig, holder sit hoved, leger, griber, finder små ting med mere. Tilsammen kan de give et indtryk af om barnet ser godt. Børn er gode til at kompensere og derfor kan det være en svært at se om barnet ser godt med det ene øje og dårligt med det andet, det er derfor vigtigt at man undersøger højre og venstre øje hver for sig.

Skeler mit barn?

Barnet skeler, hvis det ene øje ser på dit ansigt, mens barnets andet øje ser i en anden retning.

De første måneder efter fødslen er øjnenes bevægelser ikke rigtigt udviklet. Med alderen bliver øjenbevægelserne mere og mere sikre og efterhånden arbejder begge øjne fint sammen. Efter otte måneders alderen er det ikke længere normalt at barnet skeler. Skelen ødelægger barnets normale udvikling af synet og det er derfor vigtigt at opdage og behandle skelen så tidligt som muligt.

Hvordan foregår synsmålingen?

Synet måles på et øje ad gangen. Barnet kigger på en synstavle ophængt på væggen. Lidt større børn kan udmåles i en maskine der automatisk måler synsstyrken og synsevnen.

Hvorfor skal børn og unge have øjendråber før brillemåling?

Hos børn og unge kan øjets linse ændre form og kompensere for at kompensere for brillebehov. For at måle det sande brillebehov, må man afslappe muskler i øjet der trækker i øjets linse. Disse dråber hjælper det med og udvider også pupillen. Det tager 45-60 min. inden dråberne virker optimalt. Herefter undersøges barnet for brillebehov. Samtidig udnytter øjenlægen den store pupil til at kigge ind i øjets nethinde og undersøge for eventuelle øjensygdomme.

Øjensygdomme og
øjenproblemer

Grå stær-operation –
privat finansieret

Barnets syn

Tørre Øjne

Vi har korte ventetider og fleksible åbningstider. Du kan enten komme ind med egenbetaling, eller du kan undersøge om din sundhedsforsikring dækker forundersøgelse og behandling af dit barn.

Du finder os her.

Såfremt du har mistanke om nedsat syn hos dit barn eller anden øjensygdom, er du altid velkommen til at booke en konsultation på vores hjemmeside eller kontakte os på tlf. 88 80 28 00. Prisen for en udvidet undersøgelse samt en konsultation er 1200 kr.

Memira er landsdækkende med øjenlæge klinikker i København, Kolding, Århus og Ålborg. Du kan læse mere om vores klinikker her.

Øjenlæge København – Øjenlægernes Hus
Store Kannikestræde 16
1169 Kbh K

Øjenlæge Kolding
Gråbrødregade 6
6000 Kolding

Øjenlæge Århus
Margrethepladsen 2, plan 2.
8000 Aarhus

Øjenlæge Ålborg
Vestre Havnepromenade 9,
9000 Aalborg

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book