Øjensygdomme

Øjensygdomme påvirker ofte synet. En del øjensygdomme kræver hurtig behandling for at undgå en permanent synsnedsættelse. Det er derfor vigtigt, at søge råd og finde frem til hvad symptomerne skyldes. Herunder finder du information om nogle af de mest sædvanlige øjensygdomme.

Grå stær (Katarakt)

Grå stær, eller katarakt som den kliniske betegnelse lyder, er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar. Sygdommen forårsager forringet syn og opstår oftest hos ældre mennesker. Katarakt kan behandles med en øjenoperation, hvor man udskifter den grumsede linse med en syntetisk klar linse.
Læs mere om grå stær

Grøn stær (Glaukom)

Grøn stær er en øjensygdom, der skader synsnerven. Tilstanden kan opstå akut, men det er mere normalt med en langsom udvikling.
Læs mere om grøn stær

AMD – Aldersrelateret makuladegeneration

AMD (Aldersrelateret makuladegeneration) er en øjensygdom, der indebærer aldersforandringer i den gule plet. Sygdommen forårsager nedsat synsskarphed og rammer oftest ældre mennesker.
Læs mere om AMD

Diabetesretinopati

Diabetesretinopati betyder, at der er opstået forandringer i øjets nethinde grundet diabetes. Diabetesretinopati kan lede til pludselig synsnedsættelse.
Læs mere om diabetesretinopati

Nethindeløsning

Nethindeløsning er en tilstand, som opstår, når nethinden løsner sig fra den bagerste del af øjet. Det er en alvorlig tilstand, som kræver hurtig behandling.
Læs mere om nethindeløsning

Keratokonus

Keratokonus er en øjensygdom, hvor hornhinden gradvis bliver tyndere og svagere og derefter kan blive “spids”, hvilket kan forårsage kraftige bygningsfejl.
Læs mere om keratokonus

Farveblindhed

Farveblindhed er når en person har nedsat evne til at skelne mellem og opfatte forskellige farver.
Læs mere om farveblindhed

Retinitis pigmentosa

Retinitis pigmentosa er et sammensat navn af flere øjensygdomme, som rammer nethinden.
Læs mere om retinitis pigmentosa

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til en udvidet undersøgelse samt konsultation hos Memira

Eller book via telefon på 88 80 28 00