Tunge øjenlåg

Tunge øjenlåg (ptosis) er en tilstand, hvor det øvre øjenlåg ikke kan løftes helt af sin muskel og derfor hænger lidt lavere end normalt. Tunge øjenlåg kan være medfødt, men kan også komme med alderen og skyldes normalt, at senen til løftemusklen bliver slap og strækkes. Tilstanden kan føre til kosmetiske problemer, men kan også påvirke synet, hvis øjenlåget hænger så meget ned, at det skygger for pupillen.

Årsager til tunge øjenlåg

Øjenlåget styres af en muskel, der ved normal funktion er i stand til at holde øjenlåget oppe, når du kigger. Tunge øjenlåg er ofte aldersrelateret og skyldes, at senen til denne løftemuskel bliver slap og løs, hvilket gør, at musklen mister sin evne til at holde øjenlåget oppe.

Andre årsager til hængende øjenlåg kan være muskelsygdomme, nervesygdomme, neurologiske problemer eller en medfødt svaghed i øjenlågsmusklen.

Symptomer på tunge øjenlåg

Ved tunge øjenlåg ligner det at øjenlåget ikke kan løftes ordentligt – hvilket også er tilfældet. I nogle tilfælde kan øjenlåget synke så meget, at det skygger for hele eller en del af pupillen, hvilket selvfølgelig påvirker synet.

Tunge øjenlåg kan også forårsage hovedpine på grund af spændinger i pandemusklerne, fordi du bruger kræfter på at holde øjenlågene op.

Selvom synet ikke er påvirket, kan tunge øjenlåg også have karakter af kosmetiske problemer, fordi tilstanden ofte får dig til at se mere træt ud.

Behandling af tunge øjenlåg

Tunge øjenlåg kan afhjælpes med en operation, hvor senen til løftemusklen forkortes og strammes. Operationer udføres i det offentlige, hvis tilstanden påvirker synet, mens kosmetiske behandlinger foretages privat.

Memira – Øjenlægernes Hus foretager øjenlågskirurgi. Book din tid her.

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til forundersøgelse hos Memira – Øjenlægernes Hus i København

En forundersøgelse hos vores øjenlæge koster 995 kr.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book