Udadvendt øjenlåg (ektropion)

Et udadvendt øjenlåg er en tilstand, der normalt ses hos ældre mennesker som følge af nedsat elasticitet i huden og bindevævet. Tilstanden kan forårsage symptomer som irritation, rødme, øget eller unormal tåreproduktion, der kan føre til tørhed og i værste fald skader på hornhinden. Et udadvendt øjenlåg kan behandles med en operation, der bringer øjenlåget tilbage til dets normale position.

Et udadvendt øjenlåg, også kaldet ektropion, er en tilstand, hvor øjenlåget – oftest det nederste – er vendt udad. Dette betyder, at tårerne ikke kan drænes ud gennem tårekanalen, som de skal, da det nederste tårepunkt ikke er på sin normale position i øjet.

Årsager til udadvendt øjenlåg

Med alderen aftager elasticiteten i vores hud og bindevæv, hvilket er den mest almindelige årsag til et udadvendt øjenlåg. Tilstanden kan også forekomme efter en skade, tilbagevendende betændelse eller fra tidligere operationer, der har forårsaget ardannelse. Nogle hud- og slimhindesygdomme kan også være en underliggende årsag til tilstanden.

Symptomer på udadvendt øjenlåg

Med et udadvendt øjenlåg kan øjet blive irriteret og rødt med øget tåreproduktion. Da tåreproduktionen ikke fungerer normalt, kan dette føre til øget tørhed i øjet, hvilket igen kan forårsage beskadigelse af hornhinden og gøre den mere modtagelig for sårdannelse og infektioner.

Behandling af udadvendt øjenlåg

Et udadvendt øjenlåg, der forårsager stort ubehag, kan behandles med en operation, hvor øjenlåget afkortes og strammes for at vende tilbage til sin normale position. Der er forskellige kirurgiske metoder, øjenlægen kan ved hjælp af en forundersøgelse vurdere, hvilken metode der passer bedst til dine øjne.

Operationen udføres under lokalbedøvelse og tager mellem 30 og 60 minutter afhængigt af den kirurgiske metode. Efter operationen aftager symptomerne normalt hurtigt.

Memira – Øjenlægernes Hus foretager øjenlågskirurgi. Book din tid her.

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til en udvidet undersøgelse hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book