11 ting som du ikke savner efter en øjenlaser

Sommer, sol, sand, vand og… briller?

Det er en fantastisk tid at være ude i det fri. At nyde de smukke farver og den friske luft på stranden, i skoven eller på byens mange cykelstier. De fleste af os elsker at være ude om foråret. Faktisk kan det være helt opfriskende at blive blæst ordentligt igennem, eller mærke solens stråler varme kroppen langsomt op, mens man misser med øjnene og drømmer sig væk. Men uanset om solen blænder os eller regnen siler ned fra oven, så kan det være frustrerende samtidig at være afhængig af briller og linser. Faktisk kan vejret og omgivelserne nemt gå hen og ødelægge en ellers dejlig oplevelse i det fri, når brilleglassene dækkes af dråber eller kontaktlinserne tørrer ud.

Rigtig mange danskere har allerede fået øjnene op for, hvordan en øjenlaser hos Memira kan hjælpe dem med at slippe for de irriterende hverdagsproblemer med briller og linser. Så vink farvel til dine briller og linser og nyd i stedet foråret, sommeren, efteråret og vinteren, helt uden at bekymre dig om vejret og de udfordringer det har givet der førhen.

På samme måde behøver du ikke længere tænke på…

1. Bade og svømme med kontaktlinser

1

Hvem har ikke lyst til at tage sig en kølende dukkert uden at behøve at bekymre sig om vand og saltstænk på brillerne. Mange anvender derfor kontaktlinser i stedet. Men som du sikkert ved, så er det ikke nogen god idé at bade med kontaktlinser – ikke engang hvis du lukker øjnene.  Så hvis du har det som en fisk i vandet, så er øjenlaser den eneste rigtige løsning.

2. At løbe tør for linsevæske

3

Var der nogen der sagde, at sommeren er den ”frie årstid”? Det kan godt være sandt for manges vedkommende. Men hvor godt stemmer det lige overens med, at du skal holde styr på dine linser 24/7? Dét der med altid at have linsevæske på sig, er jo mildt sagt dødbesværligt. Desuden er det langt fra altid, at man har tilgang til præcis den hygiejne, som det kræves for at afholde øjnene fra at blive irriterede. Med øjenlaser kan du med god samvittighed fylde tasken med sjovere ting og glemme alle dine gamle sorger og besvær med linser.

3. Briller som går i stykker

4

Cliff diving? Spektakulære redninger i et improviseret fodboldmål på stranden? Vi ved det godt – dine briller befinder sig altid i farezonen, når det er tid til at teste vingerne. Desuden har uheld altid en tendens til at ske præcis på det værst tænkelige tidspunkt. Der findes sikkert en optiker i de større turistbyer, hvor du kan bruge dine dyrebare timer i ferien… Men på en skala, hvor sjovt er det lige?

4. Trætte øjne af linserne

5 (2)

Hvordan har du det egentlig? Græder du? Nej da, det er bare mine kontaktlinser… Sommeren er fantastisk på alle tænkelige måder, men der findes en bestemt del af din krop, som ikke deler den generelle begejstring. Øjnene er ekstra udsatte for sollys, blæst, saltvand og støv. Mange oplever derfor at øjnene let bliver irriterede, når de har kontaktlinser i. Især når man om sommeren ofte er på farten og der måske går lidt for lang tid mellem rengøringerne. Kontaktlinser kan bestemt også beskytte øjnene, men hånden på hjertet – det er da pænere at beskytte dine øjne med et par lækre fede solbriller.

5. Dyre solbriller med styrke

6

Ahhhh…! For mange er sommeren den perfekte anledning til at pynte på udseendet med et par cool solbriller. Desværre gælder det ikke for alle. Lad os se sådan på det… Valget står mellem et par fjollede clip-on-solbriller – du ved, den slags som din far plejede at have på under jeres bilferier – eller alternativt at investere i et par hundedyre solbriller med styrke. Et par, som du så kan forvente at skulle leve med de kommende fire år…

6. Den lækre ved sommerfesten

2

Sommeren er som skabt til lange og dejlige udendørsfester. Hvilket er helt perfekt, hvis man ellers ser som en høg. Men for os almindelige dødelige kan nattefesten være et minefelt at bevæge sig rundt i, hvis man har briller eller kontaktlinser. Er det også sket for dig, at du er kommet til at kysse en tudse i stedet for en prins eller prinsesse? Risikoen mindskes betydeligt, hvis du har et skarpt syn uden brug af briller eller linser.

7. Ridser fra sand på brillerne

7

Gandalf og Sauron. Sherlock og Moriaty. Briller og sand. Ingen af disse plejer at komme særligt godt ud af det med hinanden – så enkelt er det. Og især når det gælder det sidste par, plejer våbnet i kampen mod mørkets kræfter at bestå af en pudseklud til at tørre sandet væk med. Ikke nogen klog løsning. Og resultatet kender vi kun alt for godt. Ridser… Skyller du desuden brillerne i saltvand bliver de ovenikøbet også klistrede og næsten helt umulige at få rene.

8. Den sørgelige pudseklud

8

Varm luft, støvede grusveje, et eller andet vandsprøjt. Sommeren har en fantastisk evne til at sætte sig på dine briller. Noget, der for det meste sker med rekordfart. Løsningen er naturligvis at pudse, pudse, pudse… Men i takt med at pudsekluden bliver mere og mere beskidt, har den en tendens til bare at tvære det hele endnu mere ud, indtil brillerne til sidst er helt fedtede. Og det var jo ikke rigtigt dét der var meningen, eller hvad?

9. Flot makeup – uden briller?

9

For mindst halvdelen af befolkningen er det her et af livet helt store og uforklarlige mysterier. At lægge en flot makeup uden briller er stort set umuligt – hvis du altså ikke vil se ud som noget, der er taget direkte ud af The Walking Dead. Makeup MED briller er næsten lige så svært! Og for bare lige at male kanvasset en tak mørkere, så ved du vel godt, at den sikreste måde at ødelægge dine kontaktlinser på er at smøre dem ind i makeup, ikk…?

10. At tabe linsen når man er ude

10

Hvis nogle skulle få den lyse idé at lave en hitliste over de opfindelser i verdenshistorien, som er sværest at at få øje på…. Så er vi ganske sikre på at kontaktlinsen ville placere sig langt oppe på podiet (ikke fordi nogen ville kunne se den der, men alligevel). Dig, som har prøvet at tabe en kontaktlinse, ved hvad vi taler om. Alternativet til en tabt linser er enten at give den som enøjet pirat eller at grave de der gamle briller frem, som det er lykkes dig at gemme væk længst nede i rodeskuffen.

11. Dykkermaske med styrke

11

Elsker du at dykke? Og har du held med det svære kunststykke at klemme dine briller ind under masken eller få linserne til at blive siddende uden at de nærmest popper ud af øjnene på dig? Der findes dem, der har taget konsekvensen af denne svære balanceakt og i stedet har brugt en mindre formue på at anskaffe sig et par speciellavede dykkerbriller med styrke. Men det er måske heller ikke lige lykken. Der er jo altid den overhængende fare for, at dine dyrtkøbte dykkerbriller ligger hjemme på loftet et sted, når endelig chancen for et dejligt spontant dyk byder sig. Og så er det trods alt bedre at bruge pengene på en startkapital til din øjenlaser i stedet.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål