Vores første arbejdsdag

var-forsta-arbetsdag (1)

Ved rådhuset i San Pedro Mashauat snor sig en enorm kø af mennesker, som bare venter på at få lavet en synsundersøgelse. Vi tæller hurtigt omkring 400 forventningsfulde mennesker. Dem, som har råd, betaler 1 USD for synsundersøgelsen og et par briller. Dem, som ikke har råd, betaler ingenting. De indtægter, som Vision For All får ind, går til at betale værtsfamilierne for mad og husly, samt andre fornødenheder, som arbejdsgruppen kan få brug for under deres rejse.

Inden vi begynder, hilser vi på borgmesteren Carlos Ramos som byder os velkommen. Og så går dagen ellers for alvor i gang. Tempoet er højt, menneskerne glade og vi når at dele massevis af briller ud, før vi indser, at vi er ved at løbe tør. Hovedparten af brillerne blev jo tilbageholdt i tolden. For at løse problemet her og nu, er vi nødt til at fortsætte med at lave synsundersøgelser – og har vi ikke flere briller med den rigtige styrke tilbage, må vedkommende komme igen dagen efter og få et par – dog uden at stå i kø i flere timer under den stegende sol. Det fungerer rigtig fint for de fleste – lige indtil det bliver en 90-årig mands tur.

At han er mødt op alene er ganske usædvanligt. Alle ældre kommer normalt med en, der tager hånd om dem. Men ikke ham her. Han er stort set blind på det ene øje og har brug for virkelig stærke bifokale briller (briller med forskellige styrker i et og samme glas). Briller som vi ikke har med os denne dag. Da jeg beder ham om at komme tilbage dagen efter, bliver han meget ked af det. Han fortæller, at han er helt ensom og savner en familie, der kan hjælpe ham. Eftersom han har meget svært ved at gå, er det ikke muligt for ham at komme tilbage til pladsen igen dagen efter. Det skær i hjertet og man føler sig magtesløs. Efter at have talt med optikeren Maja, finder vi en løsning til ham, og han får flere par briller med forskellig styrke, som han kan skifte imellem. Da han tager brillerne på én efter én og vi beder ham om at læse de forskellige rækker på synstavlen, udbryder han, at han kan se! Mission completed! Og følelsen der opstår, når man ser nogen blive så glad, er hel ubeskrivelig.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål