Blefarit

Blefarit er en øjenlågsbetændelse, som kan gøre øjenlågene røde, irriterede og hævede. Øjenlågsbetændelse forekommer oftest hos ældre mennesker og personer med følsom hud. Symptomerne kan være langvarige og tilbagevendende, men ved at rense og holde øjenlågskanterne rene, kan symptomerne afhjælpes.

Blefarit, Blefaritis

Blefarit forekommer i alle aldre, men ældre mennesker og personer med følsom hud er mere udsatte. Hudsygdommen Rosacea er også en faktor, som øger risikoen for øjenlågsbetændelse.

Årsager til blefarit

Blefarit er en kronisk infektion som kan komme på grund af en ubalance fra hudbakterier. Tilstanden opstår ofte hos personer med eksem. I øjenlågskanterne findes der små kirtler, som producerer væske for at smøre overfladen af øjet og indersiden af øjenlågene. Hvis du lider af blefarit skyldes det, at disse kirtler tilstoppes, hvilket skaber ubalance og irritation i øjenlågskanterne. Rensning af øjenlågskanterne, som åbner kirtlerne, kan forbedre tilstanden.

Symptomer på blefarit

Blefaritis angriber ofte begge øjne, selvom det ene øje kan føles mere påvirket end det andet. Øjenlågskanterne bliver ofte røde og hævede, og der kan forekomme små skorper i øjenvippekanten. Irritation og en brændende fornemmelse er de mest almindelige symptomer, men øjnene kan også løbe i vand og føles tørre.

Øjenlågsbetændelse kan sprede sig til øjets slimhinde og forårsage slimhindebetændelse (conjunctivitis). Derfor er det meget vigtigt at behandle blefarit, så snart der opstår symptomer.

Behandling af blefarit

Oplever du problemer med blefarit? Så book en konsultation hos Memira private øjenlæger.

Blefarit behandles i første omgang med at holde øjenlågskanterne rene. Det er noget du selv kan gøre derhjemme ved at duppe øjnene med en fugtig og ren klud. Derefter kan du tilsætte nogle dråber uparfumeret babyshampoo i noget lunkent vand og rengøre øjenlågskanterne med en vatpind. Stryg vatpinden fra indre til ydre øjenlågskant både for oven og for neden. Efter du har renset dine øjenlågskanter, påfører du øjensalve på øjenlågskanterne. Anvend fingerspidsen, men vær sikker på, at du har helt rene hænder.

I og med at tilstanden er kronisk, kurerer man ikke tilstanden, og man må regne med at skulle behandle hver gang tilstanden opstår.

Hvis betændelsen ikke går væk eller bliver bedre, kan det være nødvendigt at behandle med et lægemiddel.

Book tid – Øjenlæge

Book tid til konsultation hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book