Trichiasis – øjenvipper der vokser indad

Indadvendte øjenvipper, eller trichiasis, er en tilstand, hvor øjenvipperne vokser indad i stedet for udad. Øjenvipperne gnides mod øjet, hvilket i værste fald kan fører til beskadigelse af hornhinden og infektioner, hvilket kan påvirke synet. Der er flere årsager til trichiasis, og tilstanden kan forekomme hos både voksne og børn – men det kan behandles.

Årsager til indadvendte øjenvipper

Tilstanden kan være medfødt eller opstå som et resultat af f.eks. en infektion, skade eller ardannelse. Autoimmune sygdomme kan også være en underliggende årsag til trichiasis ligesom de også kan forårsage betændelse i øjenlåget (blefarit).

Symptomer på indadvendte øjenvipper

Indadvendte øjenvipper gnider mod øjet og kan gøre det rødt og irriteret og fører til øget tåreproduktion. Symptomerne kan være milde, men i nogle tilfælde kan øjenvipperne gnide så meget, at der opstår små sår på hornhinden. Dette kan være meget smertefuldt og forårsage infektioner og beskadigelse af hornhinden, hvilket kan påvirke synet.

Behandling af indadvendte øjenvipper

Der er flere forskellige typer behandling af indadvendte øjenvipper. Hvilken behandling, du bør have, afhænger blandt andet af omfanget og årsagen til tilstanden.

I nogle tilfælde fjernes vipperne, men disse vokser normalt ud igen. Mere permanente behandlinger sigter mod at ødelægge hårrødderne på de indadvendte øjenvipper, så der ikke længere kan vokse nye øjenvipper ud. Dette kan udføres ved hjælp af såkaldt elektrolyse, her brændes vippernes hårrødder ved hjælp af en svag elektrisk strøm eller ved frysebehandling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at behandle tilstanden kirurgisk, hvor øjenvippernes retning vendes, så de vokser udad.

Memira – Øjenlægernes Hus diagnosticerer og behandler indadvendte øjenvipper. Book din tid her.

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til en udvidet undersøgelse hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book